BL: Reméltük, az 5–0 után egy ideig nem találkozunk – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 15:31
null
Jürgen Klopp nem örül a Portónak (Fotó: AFP)
Kifejezetten óvatos, a Portót többször is magasztaló Jürgen Klopp állt az újságírók elé a Liverpool és a portugál együttes Bajnokok Ligája negyeddöntőjét felvezető sajtótájékoztatón. A német tréner kijelentette: a tavalyi 5–0-s portói sikerük után remélték, egy darabig nem találkoznak újra az együttessel...

„Tavaly az öt nullás győzelmünk után azt gondoltuk, »rendben van, de most egy darabig ne kelljen idejönni«, most pedig itt vagyunk újra... Nagyon furcsa és nehéz mérkőzés volt. A Porto erősen kezdett, aztán két vagy három kontragólt is lőttünk szinte a semmiből. Ami előny számunkra, az az hogy hazai pályán játszhatunk. Ami pedig előny számukra, hogy erőt és motivációt meríthetnek a tavaly történtekből” – fogalmazott elővigyázatosan Jürgen Klopp.

„A Porto nagyon tapasztalt csapat. Állandóan ott vannak a portugál bajnokság élmezőnyében, éles versenyben a Benficával. Ráadásul ott van nekik a kapuban Iker Casillas. Biztos vagyok abban, hogy ez a párharc egészen más lesz, mint a tavalyi volt” – tette hozzá a Liverpool menedzsere.

Klopp emellett beszélt arról is, a Bayern elleni nyolcaddöntős siker természetesen jót tett az önbizalmuknak, de tudják, a feladat neheze még előttük áll.

„Ha Bajnokok Ligája, ha Premier League, az emberek mind arról beszélnek, minden hátralévő meccsünket meg kell nyernünk. Ez egy nagyon-nagyon kemény szezon. De eddig, mondhatni elég sikeres. Az a célunk, hogy úgy folytassuk, ahogyan eddig. Azt szeretnénk, ha egészen az utolsó meccsnapig kitartana a formánk, de a neheze még hátra van.”

Klopp hozzátette, Adam Lallana várhatóan nem lesz bevethető, a szintén kisebb sérüléssel küzdő Georginio Wijnaldum és Virgil van Dijk páros azonban várhatóan felépül kedd estére.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Liverpool FC (angol)–FC Porto (portugál) (Tv: Spíler2)
21.00:Tottenham Hotspur (angol)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik