BL: az UEFA szektorbezárással büntette a PSG-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 18:53
null
Néhány pirotechnikai eszközt elhasználtak a párizsi drukkerek (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága többek között részleges stadionbezárással büntette a Paris Saint-Germaint a Real Madrid elleni BL-mérkőzésén történt mulasztásokért és szurkolói rendbontásért.

 

 

A PSG szurkolói látványos pirotechnikával készültek a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő párizsi visszavágójára, ám az UEFA illetékeseinek ez nem annyira nyerte el a tetszését. De nemcsak a szurkolók, hanem maga a klub is több ponton mulasztott: a Parc des Princes Stadionban a lépcsőket nem hagyták szabadon, és nem volt elégséges a szurkolók motozása, így bekerülhetett többek között lézerfény is, amelyet használtak is a mérkőzés során.

A büntetés értelmében a PSG következő hazai, az UEFA égisze alá tartozó meccsén nem lehet megnyitni a stadion északi kanyarját. Emellett a párizsi klubnak 43 ezer eurót is fizetnie kell, bár a tulajdonosokat ez vélhetően nem vágja a földhöz.

Az európai szövetség megbüntetett egy másik francia klubot, az Olympique Marseille-t is, amelynek drukkerei az Athletic elleni bilbaói Európa-liga-találkozón „rosszalkodtak" (pirotechnikai eszközöket használtak és tömegverekedést provokáltak, egyes hírek szerint két rendezőt megkéseltek). Az OM büntetése a következő: az UEFA által szervezett következő két idegenbeli mérkőzésére nem adhat el jegyet a szurkolóinak. A második meccsre szóló jegyeladási tiltást két évre felfüggesztették.

Az elsőre vonatkozó viszont érvénybe lép, ami azt jelenti, hogy a délfrancia klubot nem buzdíthatják drukkerei az RB Leipzig elleni El-negyeddöntőjük németországi felvonásán. A Marseille 30 ezer eurós pénzbírságot kapott mellékbüntetésként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik