BL: az Atléticónak ötödször jelentette a végállomást CR csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 07:57
null
Gyakori jelenet a BL-ben: Ronaldo örül, az Atlético-játékosok a fejüket lógatják (Fotó: AFP)
Amióta Diego Simeone az Atlético Madrid vezetőedzője, a spanyol együttes ötödször jutott be a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába (hat próbálkozásból). A fővárosiak balszerencséjére a végállomást mind az öt alkalommal Cristiano Ronaldo aktuális klubja (a Real Madrid vagy a Juventus) jelentette.

Simeone 2011 óta ül az Atlético kispadján, irányításával a madridi gárda a 2013–2014-es idény óta rendszeresen kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája főtáblájára, s a hat évadból ötben bejutott legalább a legjobb a tizenhat közé. Egyedül a 2017–2018-as kiírásban nem sikerült Simeonééknak továbbjutniuk csoportjukból, ám akkor egy Európa-liga-győzelemmel vigasztalódtak.

Az Atlético-drukkereknek szinte biztosan elegük van Cristiano Ronaldóból: mind az öt alkalommal az a csapat állította meg kedvenceiket a BL-menetelésben, amelyben Cristiano Ronaldo éppen futballozott.

A 2014-es, emlékezetes BL-döntőben a Real Madrid hosszabbítás után 4–1-re nyert Simeone csapata ellen – Cristiano Ronaldo tizenegyesből állította be a végeredményt. Egy idénnyel később a címvédő 1–0-s összesítéssel búcsúztatta a városi riválist: a visszavágón CR adta a gólpasszt Javier Hernández továbbjutást érő góljánál.

2016-ban ismét a döntőben találkozott a két madridi gigász: az 1–1-es rendes játékidőt követően a tizenegyespárbajban Cristiano Ronaldo lőtte be a mindent eldöntő büntetőt. Az ezt követő évadban az elődöntőig tartott az Atlético sikersztorija. Bár Simeone tanítványai a visszavágón 2–1-re nyertek, az első mérkőzésen Cristiano Ronaldo mesterhármasa elégnek bizonyult a Real-továbbjutáshoz.

A 2017–2018-as kiírásban – mint említettük – az Atlético az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában szerepelt kiválóan (közben a Real sorozatban harmadszor nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot). Aztán jött 2018 nyara és Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madridot. A sors fintora, hogy a nyolcaddöntőben új klubjával, a Juventusszal épp az Atléticóval találkozott. Az első mérkőzésen Madridban Diego Godínék kétgólos előnyre tettek szert, kedden azonban ismét bebizonyosodott, miért hívják Cristiano Ronaldót Mr. Bajnokok Ligájának… A 33 éves portugál világklasszis három góljával a torinóiak búcsúztatták az Atléticót.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 3–0 (1–0)
Torino, Juventus Stadion, 40 884 néző. V: Björn Kuipers (holland)
Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Dybala, 67.) – Emre Can, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Mandzukic (Kean, 80.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Atlético: Oblak – Arias (Vitolo, 77.), Giménez, Godín, Juanfran – Koke, Rodri, Saúl, Lemar (Á. Correa, 57.) – Morata, Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
G: C. Ronaldo (27., 48., 86. – a harmadikat 11-esből)
Továbbjutott: a Juventus, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik