A 94. percben nyerte meg a Chelsea az Atlético elleni rangadót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 20:40
null
Morata (balra) góljával egyenlített a Chelsea (Fotó: AFP)
A Chelsea-t erősítő Álvaro Morata csak egyet értékesített az öt helyzetéből, de a csereember Michy Batshuayi 94. percben lőtt góljának köszönhetően így is három ponttal távoztak a londoniak Madridból a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának rangadóján. A hazaiaktól Antoine Griezmann volt eredményes, büntetőből, míg a csoport másik mérkőzésén az AS Roma ugyancsak 2–1-re nyert idegenben.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Atlético Madrid–Chelsea 1–2 (Griezmann 40. – 11-esből, ill. Morata 60., Batshuayi 94.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Ugyan a mérkőzés előtt a legtöbbet a három éve harmincnyolc millió euróért a Atlético Madridtól a Chelsea-hez igazoló, de onnan jövő januárban hatvanhatmillió euróért visszatérő Diego Costáról írt a sajtó, a kezdés után egy másik egykori madridi csatár, Álvaro Morata lett a főszereplő, ám a Real Madrid-nevelésű spanyol két helyzetet is kihagyott.

Mindkettőt Eden Hazard készítette elő, és a kettő között a belga is a kapu mellé lőtt az ötös sarka elől, majd a 16-os elől eleresztett föld-levegő rakétájával majdnem eltörte a kapufát – rosszul kezdett tehát az Atlético vadonatúj stadionjának első BL-mérkőzésén. Némi mezőnyjáték után Morata, majd Hazard hagyott ki újabb helyzetet – és ahogyan ez már csak lenni szokott, ezt követően vezetést szerzett a másik fél.

Kellett ehhez David Luiz fölöslegesen összehozott büntetője és Antione Griezmann higgadt végrehajtása: 2015 nyara óta a BL-ben 33 gólt szerzett az Atlético, ebből a francia 14-et maga lőtt, háromnál az asszisztot jegyezte. 1–0!

A szünet után továbbra is a Chelsea kezdeményezett, de már gólban is mérhető eredménnyel, s természetesen Hazard és Álvaro Morata hozta össze a találatot. 1–1!

A spanyol most először volt eredményes az Atlético ellen, Cesc Fabregas ellenben már sokadszorra bosszanthatta volna a piros-fehéreket, ha képes az ötösről a kapuba lőni, majd Morata hagyott ki újabb ordító ziccert.

Diego Simeone Nicolás Gaitán és a volt chelsea-s Fernando Torres pályára küldésével próbált meg változtatni együttese statikus futballján, de hiába – a legvégén a csereember Michy Batshuayi találatának hála nem egy, hanem egyenesen három ponttal (1–2) távozott Madridból a Chelsea.

Diego Costa nagyon szomorúan üldögélt a lefújás után a lelátón, pedig nyert a csapata...

ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén:

Qarabag (azeri)–Roma (olasz) 1–2 (Pedro Henrique 28., ill. Manolasz 7., Dzeko 15.)

A Roma már negyedóra után kétgólos előnybe került, a hazaiak csak szépíteni tudtak a 28. percben. Edin Dzeko találata volt a rómaiak 100. BL-gólja. Az olasz csapat 2520 nap után nyert újra idegenben a legrangosabb európai kupában, ezt megelőzően legutóbb még 2010 novemberében, Bázelből tudta elhozni a három pontot.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 2 2 0 0 8–1 +7 6
2. Roma 2 1 1 0 2–1 +1 4
3. Atlético Madrid 2 0 1 1 1–2 –1 1
4. Qarabag 2 0 0 2 1–8 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik