Farkasüvöltés: az AS Roma gálázott a Chelsea ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.31. 20:38
null
El Shaarawy már az első percben megadta a meccs alaphangját (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-jelű csoportjában az AS Roma remek játékkal 3–0-ra lépte le a Chelsea-t a római Olimpicóban. Az Atlético Madrid hatalmas meglepetésre hazai pályán sem tudott győzni a Qarabag ellen, továbbra is nyeretlen, a csoport élére álló Roma és a Chelsea egyre közelebb a továbbjutáshoz.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

C-CSOPORT
AS Roma (olasz)–Chelsea (angol) 3–0 (El Shaarawy 1., 36., Perotti 63.)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Atlético Madrid (spanyol)–Qarabag (azeri) 1–1 (Partey 56., ill. Míchel 40.)

AS ROMA–CHELSEA

A két csapat az előző fordulóban óriási iramú, látványos és gólgazdag mérkőzést játszott, az Olimpicóban pedig ott folytatták, ahol a Stamford Bridge-en a 3–3-as találkozón abbahagyták. Radja Nainggolan ívelt fel egy labdát, amiért Edin Dzeko küzdött meg centerben, Stephan El Shaarawy előtt remek lövőhelyzet adódott, a „Fáraó" pedig futtából, 17 méterről nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt. Kitűnő megoldás volt! (1–0)

A gólra támadásokkal felelt a Chelsea, Eden Hazard kihagyott egy nagy helyzetet, és ezután is aktívabb volt Antonio Conte csapata. A londoniak a félidő közepén egyre nagyobb fölénybe kerültek, reklamáltak egy tizenegyesgyanús szituációt, és újabb nagy helyzetet rontottak egy Kolarov-hiba után (Álvaro Morata nem számított arra, hogy elé pattan a labda, és az égbe lőtt). Amikor már érett a Chelsea-gól, jött a Roma, mely előbb kihagyott egy helyzetet, majd megduplázta előnyét.

A 36. percben ismét Nainggolan ívelt előre, Antonio Rüdiger elbámészkodott, és érthetetlen módon hagyta lepattanni a labdát, mely el is ment előtte. El Shaarawy azonnal rácsapott a lehetőségre, Azpilicueta szorításában helyzetbe került, és finom mozdulattal, ügyesen a bal alsó sarokba perdített. (2–0)

A második félidő első nagy ovációját Alekszandar Kolarov kapta, aki óriási csellel verte át Pedrót, majd még fel is ért a Chelsea kapuja elé, befejezni az akciót. Edin Dzeko helyzete jelezte, a Roma szeretné még növelni előnyét, Morata kevéssel elsurranó lövése pedig azt, hogy a Chelsea sem mondott le a pontszerzésről. Antonio Conte behozta Williant, erősítendő a támadó egységet, de mire ennek hatása lett volna, a Roma eldöntötte a mérkőzést.

A 63. percben Diego Perotti hozta át a labdát a középpályán, gyorsított, majd távolról átlőtte a Chelsea védelmét, a pazarul eltalált kísérlet be is vágódott a jobb alsó sarokba (3–0). Gyönyörű egyéni megoldás volt!

Háromból könnyűszerrel lehetett volna négy is, ám Dzeko tökéletes előkészítése után Perotti ajtó-ablak helyzetben az égbe lőtt. Pedig a bosnyák három Chelsea-védő szorításában készített elő (nem mellesleg, a vendégcsapat újabb borzalmas védekezési hibáját láthattuk). Ezt követően sem a Chelsea vésett helyzeteket a meccs krónikájába, de legalább egy kategóriában hódítottak: Thibaut Courtois a találkozó legnagyobb védését mutatta be, hihetetlen reflexszel kitolva Konsztantinosz Manolasz közeli, bombaerős fejesét.

Ennél több jó hír már nem is volt a Chelsea-nek, az AS Roma teljesen megérdemelten aratott fölényes győzelmet, s állt ezzel a csoport élére.

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA

ATLÉTICO MADRID–QARABAG

Oroszlánbajusz-ráncgiáló hangulatban kezdett az azeri Qarabag az Atlético Madrid otthonában, ám alig néhány percig tartott Gurban Gurbanov csapatának nagy nekibuzdulása.

A Bajnokok Ligájában az első három mérkőzésén 44 alkalommal kapura lövéssel próbálkozó, de csak egyetlen gólt szerző Atlético Madrid ma is hozta ezt a hatékonyságot: Kevin Gameirót kétszer is Ibrahim Sehic kapus akadályozta meg a gólszerzésben, az első 20 perc végén meg Diego Godín fejelt közelről a kapu fölé.

Bő 20 perccel később az uruguayi védő volt az, akivel szemben szögletet harcolt ki a vendégcsapat, és Wilde-Donald Guerrier beívelt sarokrúgása után a spanyol Míchel közelről bólintott Jan Oblak kapujába (0–1). A Zlatko Zahovic után második szlovén játékosként 100. BL-meccsén pályára lépő kapusnak először kellett volna valódi védést bemutatnia, nem sikerült neki.

A második félidő elején az Atléti minden erőfeszítést megtett az egyenlítésért, ám Gameirónak még az üres kapuba sem sikerült betalálnia, miután Ángel Correa lövése után a francia elé került a labda. Az 56. percben aztán összejött az egyenlítés a hazaiaknak, Antoine Griezmann sarokkal készítette le a labdát Thomas Parteynek, aki futtából, 24 méterről bal felső sarokba csavart, védhetetlen volt (1–1).

Három perccel később aztán a vendégek brazil légiósa, Pedro Henrique kapott piros lapot, miután a fejelni felugró Godínt sikerült fejbe rúgnia...

Az emberelőnybe kerülő spanyolok futószalagon alakították ki a helyzeteket, Filipe Luís a 70. percben már a 22. hazai kapura lövési kísérlettel próbálkozott, ezek közül azonban mindössze 6 találta el a kaput. A helyzet a hátralévő 20 percben sem javult: a hazaiak próbálkoztak derekasan, de alig találtak kaput – mondjuk a csapatkapitány, Gabi 82. percben megküldött löketénél a bosnyák Sehic kapusnak minden tudására szüksége volt, hogy oldalra tudja tolni a kísérletet.

Az utolsó percekre aztán kiegyenlítődött a csapatok létszáma, miután Sztefan Szavics megkapta második sárga lapját is. Az utolsó percekben is az Atlétinek volt lehetősége a győzelmet jelentő találat bevitelére, de Godín fejesét fogta a gólvonalon Sahic. Ahogy a 3. játéknapon Bakiban, úgy most Madridban sem bírtak egymással a felek, a pontszerzéssel a Qarabag még nem esett ki. Az Atlético viszont nagy bajban van, mivel ha riválisai legyőzik a Qarabagot, a spanyol csapat már nem juthat tovább.

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA

AZ ÁLLÁS
1. Roma 4 2 2 0 8–4 +4 8
2. Chelsea 4 2 1 1 11–7 +4 7
3. Atlético Madrid 4 0 3 1 2–3 –1 3
4. Qarabag 4 0 2 2 2–9 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik