BL: Ancelotti elárulta, mi a baj a PSG taktikájával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 00:03
null
Carlo Ancelotti szívesen beszélt a PSG hibáiról (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjában a PSG a 93. percben mentett pontot a Napoli ellen, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Nem haragszom a gólja miatt Di Maríára, szép időket töltöttünk el együtt a Real Madridnál, de természetesen jobb lett volna, ha ez a lövése most mellé megy. Insigne kapott egy ütést a mellkasára, nehezen kapott levegőt, de már jobban van – tartott gyors névsorolvasást a lefújás után a Napoli mestere, Carlo Ancelotti. – A következő mérkőzésünk a PSG ellen döntő lesz a továbbjutást illetően, de odahaza fogunk futballozni, ez extra bónusz a számunkra. A PSG ilyen csatárokkal nagyon kiegyensúlyozatlanul futballozik, nekünk meg volt egy plusz emberünk a középpályán, akit Mertens és Insigne is kisegített, ezért is birtokoltuk sokat a labdát, a védelem jobb oldalára meg bekerült Makszimovics, most négy hátvéddel álltunk fel. Elégedett vagyok az eredménnyel és a teljesítményünkkel is, egy ilyen remek csapat ellen, mint a párizsi, nem lehetsz szomorú egy döntetlen miatt. A csoportunk két favoritja ellen jól játszottunk, fontos a számunkra, hogy tudjuk, képesek vagyunk megverni őket.”

„Di María felső sarkos gólja mutatja a PSG erejét, ahol ilyen remek a keret, ott bármi megtörténhet. Mint említettem, a PSG nincs kiegyensúlyozva, az első félidőben Mário Rui ezért támadhatott sokat, Mbappé nem ment vissza vele hátra. A második félidőre a PSG megváltoztatta a felállását, Makszimovicsot ezért feljebb toltam, de jobban figyeltek már Mário Ruira is. Meglehet a San Paolóban is így áll fel a PSG, előtte sokkal több terünk volt a támadásokra” – tette hozzá a korábban a PSG-t is vezető Ancelotti.

„Kicsit csalódottak vagyunk az eredmény miatt, hiányérzetünk van – mondott ellent mesterének a szép gólt szerző Lorenzo Insigne. – Jól teljesítettünk, igazi csapatként futballoztunk, és a legfontosabb, hogy nem kaptunk ki, de most már a jövővel kell foglalkozni, és persze erőt kell meríteni ebből a mérkőzésből. Kár az egyenlítésért, ám megmutattuk, hogy sokat fejlődtünk mostanában. Odahaza megpróbálunk nyerni a PSG ellen, képesek vagyunk továbbjutni a legjobb tizenhat közé. Minden egyes mérkőzésre úgy készülünk fel, mint egy döntőre, tapasztalt edzőnk van, és ez megnyugtat bennünket. Az, hogy csak a kilencvenharmadik percben egyenlít ellenünk a PSG, az azt mutatja, hogy milyen jó csapat a Napoli, és rátaláltunk a helyes útra. Már jobban vagyok, a hétvégén játszani fogok.”

„Nagyon fáj, hogy két perccel a vége előtt kicsúszott a kezünkből a győzelem. Minden nyitott még ebben a csoportban, odahaza nyernünk kell a Párizs ellen” – így az olasz csapat kapitánya, Marek Hamsík.

„Mindig nagy öröm találkozni Insignével, együtt nőttünk fel a Pescarában, nagyszerű, hogy most már a BL-ben futballozhatunk” – így a nem éppen csúcsformában futballozó Marco Verratti.

„A második félidőben sok helyzetet teremtettünk, jobban működött a letámadásunk, és sokkal intenzívebben futballoztunk. Ezért nyertük meg a második félidőt, még ha a meccset magát nem is sikerült – így a párizsiak mestere, a német Thomas Tuchel. – A Napoli játékosai hosszú ideje egymás oldalán játszanak, a Napoli egy topcsapat, topedzővel. Az olasz csapatok imádnak olyan csapatok ellen futballozni, amelyek sokat birtokolják a labdát, és ők már évek óta együtt futballoznak, mi meg csak tizenegy hete vagyunk együtt. Ez a csoport minden tiszteletet megérdemel, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a Napoli és a Liverpool ellen, és nincsenek esélyesei ezeknek a párharcoknak. Mindenki azt hiszi, hogy mi vagyunk az esélyesek, de én nem osztom ezt a véleményt. Szerintem a Napoli ellen egy száznyolcvan perces mérkőzést vívunk, és még csak az első félidőn vagyunk túl, meg tudjuk verni őket idegenben is. Nem tudom, miért, de nem vagyunk képesek negyvenöt percen át ugyanolyan stílusban futballozni, csak tizenöt percig játsszuk, amit tudunk, és akkor vége. Nem tudom, miért van ez így, ilyen szinten pedig különösen nem lehet hiba a csapat szerkezetében. Hogy ezen változtassunk, nagy kihívás a számunkra.”

„Szerintem jól kezdtük a mérkőzést, erős első negyedórát produkáltunk, de aztán elveszítettük a hatékonyságunkat. Túlvariáltuk a támadásokat, másszor meg elszórtuk a labdát, a Napoli pedig túl rutinos csapat ahhoz, hogy ne használja ezt ki, és megérdemelten szerzett gólt. A második félidőben gyorsabban és egyszerűbben futballoztunk, jobban ment a játék, többet passzoltunk, intenzívebben mozogtunk, letámadással visszaszereztük a labdát, így több helyzetünk is akadt. Megérdemeltük az egyenlítést, aztán Mertens szerzett egy szerencsés gólt, és nehéz megfelelően reagálni egy ilyen nagy csapat ellen, mint a Napoli, de nekünk sikerült.”

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

C-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–Napoli (olasz) 2–2 (0–1)
Párizs,
Parc des Princes, 46 274 néző. Vezette: Zwayer (német)
Gólszerző: Mário Rui (61., öngól), Di María (93.), ill. Insigne (29.), Mertens (77.)

Liverpool FC (angol)–Crvena zvezda (szerb) 4–0 (2–0)
Liverpool,
Anfield, 53 024 néző. Vezette: Siebert (német)
Gólszerző: Roberto Firmino (20.), Szalah (45., 51. – a másodikat 11-esből), Mané (80.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 3 2 1 7– 3 +4 6
2. Napoli 3 1 2
3– 2 +1 5
3. PSG 3 1 1 1 10– 6 +4 4
4. Crvena zvezda 3 1 2 1–10 –9 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik