Az Ajax felőrölte Dollék bunkerfociját, és újra csoportkörös

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.08.28. 20:35
null
Huntelaar hiába szerzett gólt, hosszas videózás után elvették tőle (Fotó: AFP)
Az előző idényben az elődöntőig menetelő Ajax újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, mivel az APOEL elleni visszavágón 2–0-ra legyőzte a korábbi ferencvárosi Thomas Doll új csapatát. A ciprusi gárda hősiesen próbált védekezni, de az amszterdamiak mindkét félidő hajrájában betaláltak.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR),VISSZAVÁGÓ
Szerdai mérkőzések

Ajax (holland)–APOEL (ciprusi) 2–0 (Álvarez 43., Tadics 80.)
Továbbjutott:
az Ajax, 2–0-s összesítéssel
FC Bruges (belga)–LASK Linz (osztrák) 2–1 (Vanaken 70., Bonaventure 89., ill. Klauss 74. – 11-esből)
Továbbjutott:
az FC Bruges, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel
Slavia Praha (cseh)–CFR Cluj (román) 1–0 (Boril 66.)
Továbbjutott:
a Slavia, kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első felvonáson kissé indiszponált Ajax ezúttal már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést, de a rengeteg beadásra mindig jutott egy menteni tudó védő, amikor pedig a földön alakulhatott volna ki ziccer, Huntelaar centikkel lemaradt a labdáról.

Az első mérkőzésen időnként veszélyesen játszó ciprusiak erejéből ezúttal a támadásokra nem futotta, gyakorlatilag csak másodpercekig volt a labda Thomas Doll csapatánál, amelynek leginkább a 0–0-s párharc tartása jelentette az összes célt.

A félidő hajrájához közeledve egyre többször emelkedhetett a hazai szurkolók hangja, Dest remekül mozgott, Zijes és Tadics rendre veszélyes volt, előbbi szabadrúgásból riogatott, Belec ütötte szögletre a labdát, majd utóbbi ziccerben az oldalhálóba lőtt.

A 43. percben aztán már megtört a jég, Zijes újabb szabadrúgására hárman is berobbantak a hazaiak közül, a legelőrébb lévő Edson Álvarez pedig a bal alsóba fejelt (1–0).

Az Ajax vezető gólja



A fordulást követően támadásban maradt az Ajax, és gyorsan jött az újabb gól, Huntelaar fejese a gólvonal mögé pattant a lécről, ám a játékvezető hosszas videózás után meglepő módon lest ítélt az esetnél.

A les miatt meg nem adott gól



Ez sem vette el a hazaiak támadókedvét, Zijes került hamar ziccerbe, majd önzőbb volt a kelleténél, újra Huntelaar érkezett, előbb a pörgetését védte Belec, majd kevéssel lemaradt a labdáról, miközben a ciprusi csapat játékosai egyre inkább fáradtak, és rengeteg szabálytalankodást és sárgát hoztak össze.

A továbbjutás kérdése a 80. percben dőlt el, amikor Huntelaar keresztpasszával Tadics szép átvétel után betört a 16-oson belülre, és 12 méterről kilőtte a bal felsőt (2–0).

Tadics állította be a végeredményt



Innentől a maradék kevés reménye is elúszott az APOEL-nek, jöttek sorban az Ajax-helyzetek (22–2 lett a lövések száma), újabb gól viszont már nem esett. A visszavágón teljesen más arcát mutató Ajax igazolta, hogy jobb csapat a ciprusinál, így kiharcolta helyét a BL csoportkörében.

A CSOPORTKÖR MEZŐNYE ÉS SORSOLÁSI KALAPJAI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik