BL: a tervezettnél korábban bevezethetik a videobírós rendszert

Vágólapra másolva!
2018.11.21. 10:26
Már a tavaszi idényben, a korábban bejelentett időpontot fél évvel megelőzve használhatják a videobírós (VAR) rendszert a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Erről Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) szlovén elnöke nyilatkozott egy brüsszeli sajtótájékoztatón. Hozzátette: a szervezet végrehajtó bizottsága december elején, dublini ülésén foglalkozik az üggyel.

Ceferin „nagyon jónak” nevezte Roberto Rosettit, az UEFA játékvezetői testületének vezetőjét és csapatát. Hangsúlyozta: a testülettől jövő héten várja a jelentést, hogy mikor kerülhet sor a VAR bevezetésére a BL-ben, legkésőbb a következő szezon kezdetéig.

Az európai klubok szövetségének (ECA) vezérigazgatója, Andrea Agnelli hozzátette: a „legkésőbb” azt jelenti, hogy megvan a lehetőségük a korábbi alkalmazásra is. Az UEFA szeptember végén döntött arról, hogy a következő idényben a selejtező negyedik, utolsó fordulójától – a playoffkörtől – alkalmazzák majd a VAR-t.

Korábban a BBC értesüléseire hivatkozva beszámoltunk róla, Kassai Viktor hibája lehet az egyik fő ok, amiért az UEFA elgondolkozhat azon, hogy már a jelenlegi szezonban bevezeti a videobírót a Bajnokok Ligájában. Mint ismert, a magyar játékvezető a Manchester City–Sahtar Doneck mérkőzésen jogtalanul ítélt tizenegyest az angoloknak, miután Raheem Sterling a földbe rúgott.

Kassai Viktor hibája

A 2018–2019-es BL-idény egyeneses kieséses tavaszi szakasza február 12-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik