BL: a svéd publicista kiírta lapját a salzburgi meccsről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.17. 12:37
Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg labdarúgócsapata megtagadja a sajtóakkreditációt a svéd Aftonbladettől, miután a lap publicistája, Ronnie Sandahl a salzburgiakat sértő kijelentéseket tett augusztus 12-én megjelent cikkében.

„Ausztria nemcsak Josef Fritzlt és Adolf Hitlert adta nekünk, hanem a Red Bull Salzburgot, a jelenkor legjobban utált klubját is” – kezdte jegyzetét Sandahl. A svéd publicista a salzburgiak „mesterséges klubmodelljét” kritizálta később élesen.

„Svédországban erős a szurkolói kultúra. Itt a klubot a szurkolók jelentik, nem a játékosok, nem az edzők, nem a szponzorok. Úgy gondolom, Svédországban nagyon büszkék a klubok arra, hogy a pártoló tagjaikhoz és nem cégekhez tartoznak. Természetesen ez szegényebbé teszi a csapatokat, és egy svéd klub nem engedheti meg magának azoknak a játékosoknak a megvásárlását, amit a Red Bull pénze lehetővé tesz. De véleményem szerint a legtöbb svéd drukker szívesebben lát olyan klubokat, amelyek nem szerepelnek a Bajnokok Ligájában, mint egy olyat, amelyik szerepel, de száz százalékig mesterséges.”

A Salzburg közölte: felvette a kapcsolatot az Aftonbladettel, és ha nem kap nyilvános bocsánatkérést, kitiltja az ausztriai, Malmö elleni BL-selejtezőről a svéd lap munkatársait.

Ronnie Sandahl Twitter-falán a következőképpen reagált:

„Az új osztrák barátaim figyelmébe: egy – nem hasonlítottam a Salzburgot Hitlerhez. Kettő – azt gondolom, hogy a Salzburghoz hasonló klubok katasztrofálisak a futballnak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik