BL: Gulácsi-bravúrok, a végén egy baki - egygólos Salzburg-előny

Vágólapra másolva!
2014.08.19. 22:30
null
Gulácsi nagyon jól védett, de a végén hibázott, így nem úszta meg kapott gól nélkül a Salzburg (Fotó: Reuters)
A főtáblára jutásért léptek pályára a csapatok a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a rájátszás első meccsén a Gulácsi Pétert foglalkoztató Salzburg a svéd Malmőt fogadta és győzte le 2–1-re,  a Steaua a hajrában törte meg a Ludogorec ellenállását, a Leverkusen pedig gólzáporos első félidőnek köszönhetően győzött Koppenhágában.

SALZBURG–MALMÖ

A kissé paprikás felvezetésű meccsen (a svéd Aftonbladet jegyzetírója megsértette a Salzburgot, mely bocsánatkérést követelt és kapott is) jól kezdett a Malmö, ám szép akcióikat nem követte gól. A legszebb akció végén, a 13. percben teljesen kijátszotta támadását a svéd bajnok, ám Rosenberg lövését Gulácsi Péter óriási bravúrral védte, megmentve csapatát a 0–1-től.

Három perccel később kamatozott a Gulácsi-bravúr: egy Leitgeb-szöglet után Jonathan Soriano döngette meg a kapufát, a kipattanót azonban Franz Schiemer bevágta a hosszúba. A szerencsével nem is kicsit hadilábon álló Soriano a 29. percben a lécet találta el, majd a 39. percben a hosszú oldalon lőtte ki a kapufát, sajátos mesterhármast elérve ezzel.

Az 54. percben aztán megszakadt Soriano pechsorozata, a csatár végre szabadrúgásból bevette a Malmö hálóját – Gulácsi a gól után pedig rögtön védett egy nagyot, jelezve a svédeknek, nehéz dolguk lesz, ha főtáblára akarnak jutni. A 68. percben Gulácsit éltették ismét a hazaiak, a magyar válogatott kapus óriási reflexszel védte Rosenberg közeli lövését. A 77. percben óriási esélyt kapott a Salzburg, egy kontra után Kampl egyedül vitte kapura a labdát, ám hiába cselezte ki a kapust, a visszarohanó védők menteni tudtak.

A hosszabbításig úgy tűnt, a Salzburg kétgólos előnnyel mehet a visszavágóra, de ekkor egy előrevágott labdánál Schiemer és Gulácsi egymást zavarta, a csúnya hiba következtében a labda a lesipuskázó Emil Forsberg elé pattant, aki üres kapura megszerezte a Malmőnek a nagyon fontos idegenbeli találatot. A kommunikációs hibát és a kihagyott helyzeteket egyaránt bánhatja a Salzburg, igen jó meccsnek ígérkezik a visszavágó.

A mérkőzés összefoglalója

A mérkőzés góljait ide kattintva tekintheti meg.

STEAUA–LUDOGOREC

A hétvégén a Pandurii ellen hat gólig jutó Claudiu Keserü és társai sokáig hiába próbálkoztak, a Ludogorec állta a sarat. A 89. percben aztán a Steaua begyötörte az előnyt jelentő gólt: a korábban tizenegyest is hibázó Alexandru Chipciu közelről bevette Vladiszlav Sztojanov hálóját.

KÖBENHAVN–LEVERKUSEN

A játéknap legfordulatosabb találkozója lett egy félidő alatt a Köbenhavn–Leverkusen mérkőzés. Egy szép német támadást Stefan Kiessling fejezett be kíméletlenül az 5. percben. Hamar jött azonban a válasz, előbb Mathias Jörgensen, majd Daniel Amartey fejelt gólt, a 13. percre így már a dánok kerültek előnybe.

A Leverkusen azonban átvette az irányítást, és félóra elteltével Karim Bellarabi révén egyenlített, a szünetre pedig már előnnyel ment: Szon Hung Min fejezte be hibátlanul a Bayer kontráját. A második félidő már sokkal kevesebb izgalmat hozott, 3–2-re nyert a Leverkusen, és nagy lépést tett a továbbjutás felé

A mérkőzés összefoglalója

BAJNOKOK LIGÁJA
RÁJÁTSZÁS A CSOPORTKÖRBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Besiktas (török)–Arsenal (angol) 0–0 (0–0)
Napoli (olasz)–Bilbao (spanyol) 11 (0–1)
(Higuaín 68., ill. Muniain 41.)
Salzburg (osztrák)–Malmö (svéd) 2–1 (1–0) (Schiemer 16., Soriano 54., ill. Forsberg 90.)
Köbenhavn (dán)–Leverkusen (német) 2–3 (2–3) (Jörgensen 9., Amartey 12. ill. Kiessling 5., Bellarabi 31., Szon Hung Min 43.)
Steaua Bucuresti (román)–Ludogorec (bolgár) 1–0 (0–0)
(Chipciu 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik