BL: elnapolták a döntést a Vidi lehetséges ellenfelei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.08. 22:47
null
PAOK: az egygólos előnynek is lehet örülni, ha 0–2-ről sikerül kiharcolni (Fotó: AFP)
A Celtic hazai pályán nem bírt az AEK Athénnal a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében (1–1), a harmadik kör szerdai játéknapján – mint ismert, továbbjutása esetén a Mol Vidi FC e párharc győztesével találkozik a playoffban. Korábban a Salzburg 3–0-ra legyőzte a macedón bajnok Shkëndiját, míg a görög PAOK – kétgólos hátrányból még az első félidőben fordítva – 3–2-re verte a Szpartak Moszkvát .

A Celtic Callum McGregor lövésével szerzett vezetést az AEK ellen, de a szünet előtt nem sokkal, egy gyors támadás végén Viktor Klonaridis közeli bombával egyenlített. Az 57. percben Konsztantinosz Galanopulosz piros lapot kapott, ám a skót bajnok képtelen volt élni az emberelőny kínálta lehetőséggel – 1–1-ről folytatódik a párharc, akárcsak az „ikercsata”, a Malmö–Mol Vidi FC.

A Szpartak Moszkva két korai góllal elhúzott Szalonikiben, ám a PAOK egy kezezés miatt megítélt büntetőből, Alekszandar Prijovics révén gyorsan szépített, és ebből erőt merítve a szünetre fordított is.

A harmadik gól tragikus főszereplője az orosz kapus volt: a jobbról középre lőtt labda átcsúszott a vetődő Alekszandr Makszimenko hasa alatt, és a középen egyedül berobbanó PAOK-csapatkapitány, Dimitrisz Pelkasz közelről a kapuba passzolt.

Maradt dráma a második félidőre is: a 71. percben a moszkvaiak büntetőhöz jutottak, de Quincy Promes lövését Alekszandrosz Paszhalakisz kivédte. A számára kedvezőtlen szerdai fordulat ellenére a Szpartak nem várja reménytelen helyzetben a hazai visszavágót.

PAOK–SZPARTAK 3–2 – A GÓLOK

A Salzburg az izraeli Moanesz Dabur duplájával még az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Shkëndija ellen, majd a szünet után – egy újabb tizenegyest értékesítve – majdhogynem a továbbjutást is eldöntötte. Az osztrákok a visszavágón nem számíthatnak Zlatko Junuzovicra: a válogatott középpályás a 83. percben megkapta második sárga lapját, kiállították. (A Salzburg nem nevezte Szoboszlai Dominiket a mérkőzésre.)

A Salzburg környékére lecsapó vihar az utolsó percekben részleges áramszünetet okozott a stadionban, állt is a játék, de végül lejátszották a hátralévő perceket.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK – szerdai játéknap

BAJNOKI ÁG
Salzburg (osztrák)–Shkëndija (macedón) 3–0 (Dabur 16., 45+3 – az első 11-esből, Samassekou 81. – 11-esből)
Celtic (skót)–AEK Athén (görög) 1–1 (McGregor 17., ill. Klonaridis 44.)

NEM BAJNOKI ÁG
PAOK (görög)–Szpartak Moszkva (orosz) 3–2
(Prijovics 29. – 11-esből, Limniosz 37., Pelkasz 44., ill. I. Popov 7., Promes 17.)

A keddi eredményeket ide kattintva találja meg!
A visszavágókat augusztus 14-én játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik