BL: A motiváció és a szenvedély többet ér a taktikánál – Zidane

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 12:55
null
Zidane szerint a Realnál megvan a tehetség és a kemény munka (Fotó: AFP)
Meglepő önvallomással rukkolt elő Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője, aki a Bajnokok Ligája döntője előtt úgy jellemezte magát, hogy lehet, nem a legjobb szakember a taktika terén, de motivált és szenvedélyes, ami sokkal fontosabb.

 

 

„Lehet, hogy nem vagyok a legjobb taktikus, én másban vagyok jobb. Bennem megvan a motiváció és a szenvedély, és ez sokkal többet ér. A tehetség nem elég, mert ha nem dolgozol keményen, akkor semmit sem nyersz. Nálunk megvan a tehetség és a kemény munka is, a kettő együtt nagyon sokat jelent. Mert néha nyerhetünk akkor is, ha az öltözőben nincs rend, de az állandó sikerhez egység kell” – mondta Zidane kedden a riportereknek.

A francia szakember méltatta Jürgen Kloppot, a Liverpool edzőjét is, akivel kapcsolatban elmondta, sohasem találkoztak, de jól ismeri a munkáját, fantasztikus eredményeket ért el Dortmundban, és most jól teljesít Angliában is.

„BL-döntőt játszunk, de nem számít, hogy több tapasztalatunk van. Azt nem tudom, mennyire hasonlít egymásra a Real Madrid és a Liverpool, azt nem hiszem, hogy ugyanúgy játszanánk. Az emberek azt mondják, ellenfelünk elöl három klasszissal rendelkezik, hátul viszont nem olyan erős. De mégis olyan csapatról beszélünk, amely hozzánk hasonlóan megérdemelten jutott be a döntőbe.”

A Bajnokok Ligája döntőjét május 26-án, szombat este, Kijevben rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik