GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG (Fotók: Török Attila)

 

„A koronavírus ellenére 43 000 nézőt várnak a Red Bull Arénába”. A járvány terjedését, és Európa helyzetét figyelve megeshet, hogy az idény egyik utolsó, nézők előtt lejátszott európai kupameccsét láthatjuk kedd este Lipcsében...

 
Hétfőn a futball nyert Lipcsében; kedden melyik csapat fog? 
„Boldog vagyok, hogy Gulácsi Péter nálunk véd!”
Nincs veszítenivalónk – José Mourinho a lipcsei mérkőzésről
Nem lesz zárt kapus a Leipzig–Tottenham meccs

A zárt kapus meccs elvetése hétfő délelőtt vált hivatalossá, miután Burkhard Jung polgármester a régió egészségügyi szervezetivel, valamint az RB Leipziggel egyeztetett a helyzetről, a döntést végül Matthias Hasberg szóvívő jelentette be. Az indoklás szerint az Egyesült Királyság, ahonnan a Tottenham érkezik, nem számít kockázatos térségnek, a szabadtéri rendezvények más elbírálás alá esnek, mint a zárt térben rendezett események, illetve a kedd este túl közelinek tűnt ahhoz, hogy hétfőn jelentsék be a nézők kizárását.

„Boldog vagyok, hogy a saját közönségünk előtt játszhatunk, hátrányba kerültünk volna, ha zárt kapus meccsen kell kivívnunk a továbbjutást mondta a hétfői sajtótájékoztatón Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője. Ami a csapatot illeti, ugyanúgy készültünk ahogy eddig, semmilyen extra egészségügyi vizsgálatot nem iktattunk a programba. Örültünk a döntésnek,  és biztos vagyok benne, hogy a hétvégi Bundesliga fordulókat illetően is megfelelő határozat születik.”

A koronavírus ellenére 43 000 nézőt várnak a Red Bull Arénába (A szerző fotója)


A szász szövetségi tartomány legnagyobb városának számító Lipcsében egyébként eddig mindössze néhány fertőzöttről tudnak, a kedd reggel borongós, esős időre ébredő városban nem látni maszkokban járkáló vagy utazó embereket. Jelen állás szerint minden adott ahhoz, hogy a szurkolók kedd este felhőtlenül szórakozzanak ki tudja, hányszor lesz még erre lehetőségük.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Török Attila (fotó)

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
KEDD
21.00:
Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!