BL: a korábbi FIFA-bíró szerint újra kellett volna rúgatni Griezmann büntetőjét

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 09:27
Bár az Atlético Madrid 2–1-re megnyerte az elődöntő második mérkőzését, 4–2-es összesítéssel a Real Madrid jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába. A visszavágó egyik vitatott jelenetét az Atlético második gólja szolgáltatta, erről mondta el a véleményét a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc.

SZAVAZÁS

Ön szerint szabályos volt Griezmann gólja?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Büntetőből szerezte Antoine Griezmann az Atlético Madrid második gólját – méghozzá szabálytalanul. A francia támadó ugyanis előbb a jobb, támaszkodó lábával, majd ballal ért a labdához, mielőtt a kapuba lőtt volna. Csakhogy nem egyedül ő vétett a szabályok ellen, hanem Keylor Navas is. A Real kapusa a rúgás pillanatában csaknem fél méterrel a gólvonal előtt helyezkedett.

„Ha csak a támadó szabálytalankodott volna, a játékvezetőnek közvetett szabadrúgást kellett volna ítélnie kifelé – mondta a Nemzeti Sportnak Bede Ferenc. – Ám mivel mindkét fél egy időben vétett a szabályok ellen, újra kellett volna rúgatni a büntetőt, a kapusnak pedig sárga lapot adni.”



BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–REAL MADRID (spanyol) 2–1 (2–1)
Madrid
, Vicente Calderón Stadion, 53 422 néző. V: Cakir (török)
Atlético Madrid: Oblak – Giménez (Partey, 57.), Szavics, Godín, Filipe Luís – Koke (Á. Correa, 76.), Gabi, Saúl Níguez, Carrasco – F. Torres (Gameiro, 56.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Real Madrid: K. Navas – Danilo, S. Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro (Lucas Vázquez, 77.), Modric – Isco (Morata, 88.) – Benzema (M. Asensio, 77.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző:
Saúl Níguez (12.), Griezmann (16. – 11-esből), ill. Isco (42.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik