A 34 éves támadó nagyszerű formában kezdte az idényt, 25 tétmérkőzésen 19 gól és három gólpassz a mérlege. A Juventus elleni csoportzárón kétszer is eredményesnek bizonyult, vezérletével a Young Boys 2–1-re legyőzte ellenfelét – ez a „zebrák” egyetlen veresége az idényben vendégként.

„Karrierem egyik leggyönyörűbb éjszakája volt
– mondta Hoarau a La Gazzetta dello Sportnak a találkozóra utalva. – Mindenekfelett a második gól. A meccs előtt arról beszéltünk, hogy tökéletes játékra van szükségünk, és ezt sikerült is elérnünk a szurkolóink segítségével.”

„A Juventus egy őrült, csodálatos csapat. Már eddig is rendkívül erős volt, aztán amikor megszerezte CR7-et... Emellett pedig kiváló a mentalitása a gárdának, amely sosem fárad bele a győzelmekbe. Nem látom egyetlen gyenge pontját sem, talán ha adna valaki egy nagyítót, azzal lehetne találni... A Juve erőssége, hogy mindenki feláldozza magát a siker érdekében” – dicsérte az olasz együttest a francia csatár, akit arról is faggattak, ki nyeri meg a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírását.

„A Juventus, de lépésről lépésre kell haladnia. Remélem, korábbi csapatommal, a Paris Saint-Germainnel találkozik majd a fináléban.”