BL: „A Juve egy csődtömeg, ha nem nyeri meg a sorozatot”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.21. 10:37
null
„Ha megszerzed a világ legerősebb játékosát Lionel Messi mellett, elvárható az a kupa” (Fotó: AFP)
Az Inter világbajnoka, Marco Materazzi még a Juventus Atlético Madrid otthonában elszenvedett veresége (2–0) előtt nyilatkozott az olasz klub Bajnokok Ligája-győzelemre kínálkozó esélyeiről. A 45 éves korábbi hátvéd szerint kudarc lenne a „zebrák” számára, ha nem nyernék meg a sorozatot.

Materazzi az Eurosport Swedennek nyilatkozott a Juventusról – a 2006-ban az olasz válogatottal világbajnoki címet szerző korábbi védő Cristiano Ronaldóról is szót ejtett.

A Juve minden évben erős, és megszállottan tör a BL-győzelemre. Ha Olaszországban nyersz, tenned kell még egy lépést, és ezt az extra lépést Bajnokok Ligájának hívják. Ráadásul ebben az idényben a »zebrák« szereztek egy játékost, aki egyedülálló európai szinten, tehát szerintem ennek a trófeának a begyűjtése az elsődleges cél.”

„Olaszországban senki nem képes arra, hogy letaszítsa őket a bajnoki trónról. De ha nem nyerik meg a BL-t, olyanok lesznek, mint egy csődtömeg. Ha megszerzed a világ legerősebb játékosát Lionel Messi mellett, elvárható az a kupa. Ha megnyerik, olasz emberként gratulálni fogok nekik, de azt ne várják, hogy szorítsak értük.”

Mint ismert, szerda este a Juventus 2–0-ra kikapott az Atlético Madrid otthonában a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén, így nem került könnyű helyzetbe a visszavágóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik