BL: A jó hír az, hogy ennél rosszabbul már nem játszhatunk – Tuchel

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 14:13
null
Tuchel meglehetősen borúlátó volt a PSG veresége után (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Manchester United 2–1-es győzelmet aratott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének első játéknapján. A mérkőzést követően Thomas Tuchel, a párizsiak vezetőedzője meglehetősen bosszúsan értékelt, míg a túloldalon Ole Gunnar Solskjaer Marcus Rashfordot és Axel Tuanzebe-t méltatta.

A Manchester United Bruno Fernandes büntetőből lőtt góljával szerzett vezetést Párizsban, majd Anthony Martial öngóljával egyenlített a PSG. Az összecsapástMarcus Rashford 87. percben szerzett gólja döntötte el.

Nagyszerű futballista, aki csodálatos gólt szerzett. Kiválóan fordult le a védőjéről, és pontosan célzott a sarok irányába. Azt gondolom, elmondhatjuk, hogy kedveli a Parc des Princes stadiont – mondta Rashfordról az MU vezetőedzője, Solskjaer, aki utóbbi mondatával a két csapat 2019-es, BL-nyolcaddöntős visszavágójára utalt, amelyen az angol támadó büntetőből szerzett góljával jutott tovább a Manchester United.

Rashford meccsnyerő találata után azt is megkérdezték a norvég szakembertől, hogy mennyiben hasonlít játékosa a PSG sztárjához, Kylian Mbappéhoz. „Úgy gondolom, mind a ketten fantasztikus támadók. Összehasonlítani nehéz őket, hiszen nem is teljesen ugyanazon a poszton játszanak, de azt hiszem, hogy mind a ketten a világ labdarúgásának meghatározó támadói lehetnek a következő tíz-tizenöt évben” fogalmazott az MU menedzsere.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón szóba került Axel Tuanzebe is, aki hosszú sérülés után térhetett vissza a manchesteriekhez, és kedden kezdőként nyújtott parádés teljesítményt a védelem közepén. „Axel varázslatos teljesítményt nyújtott. Tíz hónapig nem léphetett pályára sérülés miatt, erre egy ilyen meccsel rukkol elő Neymar és Mbappé ellen – zseniális. Őszintén meglepett minket, tudtuk, hogy jó játékos, de ez az estéje különösen fantasztikusra sikerült” – értékelt a norvég.

Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain vezetőedzője természetesen csalódottan nyilatkozott, de talán még a vereség ellenére is meglepő, hogy mennyire borúlátó volt a mérkőzés után.

Az első félidőben gyakorlatilag ott sem voltunk a pályán. Ez nem a mi szintünk, ennél több kell a játékosaimtól. Nem tudom, hogy miért nem tudtuk magunkból kihozni a maximumot, de ez a teljesítmény – ismétlem magam – egyszerűen nem a mi szintünk. Nem mozgattuk úgy a labdát, ahogy akartuk, kontratámadásokat engedtünk, ezzel szemben mi még csak kontrázni sem tudtunk, és nem volt meg a megfelelő intenzitásunk sem” – mondta Tuchel.

Ez volt az egyik legrosszabb meccsünk, talán a legrosszabb első félidővel, amióta én irányítom a csapatot. A jó hír az, hogy rosszabbul már nem játszhatunk” – tette hozzá.

H-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol) 1–2
(Martial 53. – öngól, ill. Bruno Fernandes 23. – 11-esből, Rashford 87.)
RB Leipzig (német)–Istanbul Basaksehir (török) 2–0 (Angelino 16., 20.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. RB Leipzig 1 1 2–0 +2 3
2. Manchester United 1 1 2–1 +1 3
3. Paris SG 1 1 1–2 –1 0
4. Istanbul Basaksehir 1 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik