BL: az FTC-t kiejtő D. Zagreb és a Crvena zvezda is főtáblás

Vágólapra másolva!
2019.08.27. 23:00
null
Gojak (középen) öt perccel a beállása után hatalmas gólt lőtt a Rosenborg ellen (Fotó: faktor.ba)
A Dinamo a 72. percben a csereember Amer Gojak találatával döntötte el a továbbjutást a Bajnokok Ligája selejtezőjének playoffkörében. Belgrádban óriási izgalmakat hozott a Crvena zvezda és a Young Boys mérkőzésének hajrája, a szerbek kicsikarták a főtáblára kerülést. Az FK Krasznodar egyetlen percig reménykedhetett abban, hogy képes lesz ledolgozni négygólos hátrányát az Olympiakosz ellen.

A Rosenborgnak kétgólos hátrányból kellett volna megfordítania, vagy legalább hosszabbításra és tizenegyesekre mentenie a párharcot ahhoz, hogy továbbjuthasson az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Dinamo Zagreb ellen.

A norvégok ennek szellemében kezdtek, Reginiussen 10. percben kapu fölé szállt fejese már legalább a harmadik ígéretes lehetősége volt a hazai együttesnek. A zágrábiak érezhetően próbálták a lehető legkevesebb kockázatot vállalni, visszahúzódtak, és a kontrákra, pontrúgásokra játszottak.

A 11. percben megszerezte a vezetést a Rosenborg: Babajide Akintola pofozott laposan a kapuba egy kipattanót (1–0). A folytatásban is a hazaiak maradtak veszélyesebbek, az első félidőt összességében 13 kísérlettel, ebből négy kaput eltaláló lövéssel és fejessel zárták, míg a Dinamo játékosai összesen egyszer késztették védésre Andre Hansent.

Fordulás után feljavult a vendégcsapat, miközben a norvégok kissé visszavettek a tempóból. Talán csak feleslegesen nem akartak kinyílni hátul, mindenesetre a 71. percben ráfizettek az óvatoskodásra. A néhány pillanattal korábban beálló Amer Gojak 22 méterről a hazai kapu jobb oldalába zúdította a labdát (1–1), eldöntve a továbbjutás kérdését.

A DINAMO GÓLJA

Belgrádban óriási izgalmakat hozott a Crvena zvezda és a Young Boys mérkőzésének hajrája. A szerbeknek az idegenbeli 2–2-es döntetlen után csak egy céljuk volt, ne kapjanak gólt a visszavágón. Az első félidőt ki is húzták, igaz, ehhez az is kellett, hogy a svájci támadók se villogjanak, az egész játékrészben egy kaput találó lövésük volt. Michel Aebischer szabadrúgása után kellett védenie a hazai hálóőrnek.

A második félidőben első igazi helyzetéből megszerezte a vezetést a Zvezda. Az egykori német ígéret, Marko Marin indította a bal szélen Milan Rodicsot, aki remekül adott középre, Aleksza Vukanovics pedig a védőjét megelőzve a kapuba fejelt (1–0).

Csakhogy az egyre elkeseredettebben támadó Young Boys a Comore-szigeteki védő, Ben Nabuhanöngóljával egyenlített a 82. percben (1–1). Ezután óriási nyomás alá került a hazai kapu, de a 92. percben Jean-Pierre Nsame léc alá tartó lövését nagy bravúrral menteni tudta Milan Borjan, így idegenben szerzett több góllal a Cz ment tovább.

BEN NABUHAN ÖNGÓLJA



Oroszországban egyetlen percig reménykedhetett a Krasznodar, hogy képes lehet ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett négygólos hátrányát: a 10. percben előnybe került ugyan a hazai csapat Danyiil Utkin góljával, ám a középkezdés után szinte azonnal válaszolt az Olympiakosz. Innen már hat találat kellett volna a Krasznodarnak a továbbjutáshoz. Végül nemhogy ez, de a győzelem sem jött össze a hazaiaknak, Jusszef el-Arabi a 48. percben született második góljával megadta a kegyelemdöfést számukra (1–2).

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), VISSZAVÁGÓ
Crvena zvezda (szerb)–Young Boys (svájci) 1–1 (Vukanovics 59., ill. Ben Nabuhan 82. – öngól)
Továbbjutott: a Crvena zvezda, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal
FK Krasznodar (orosz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 1–2 (Utkin 10., ill. el-Arabi 11., 48.)
Továbbjutott: az Olympiakosz, kettős győzelemmel, 6–2-es összesítéssel
Rosenborg BK (norvég)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–1 (Akintola 11., ill. Gojak 71.)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 3–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik