BL: a Chelsea a szerencsés, a Celtic a legpechesebb, a Bayern csoportja a legerősebb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 15:56
Csütörtökön elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája sorsolását, az esélylatolgatásba pedig beszállt az Infostrada is: a statisztikákkal foglalkozó tartalomgyártó az európai klubindex alapján vizsgálta meg az egyes csoportok és csapatok sorsolását.

Az európai klubindex alapján a D-csoport négyese (Bayern München, CSZKA Moszkva, Manchester City, Viktoria Plzen) a legerősebb 3331-es indexátlaggal, az elsőre „halálcsoportnak” tűnő H jelű kvartett (Barcelona, Milan, Ajax, Celtic) csak a harmadik az A (Manchester United, Sahtar Doneck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad) mögött (3235, ill. 3221). A leggyengébb az E-csoport, benne a Chelsea, Schalke, Basel, Steaua kvartettel, 2933-as indexszel.

Az ellenfelek erősségei alapján a Celticnek kell a leginkább felkötnie a nadrágját, riválisainak indexe 3480, a skótokat a Plzen (3467), illetve az FC Köbenhavn (2453) kihívása követi. Másik oldalról vizsgálva az adatokat a Chelsea járt a legjobban (2747), de az index szerint a Real Madrid (2806) és a Barcelona (2852) sem panaszkodhatna a sorsolásra.D-csoport négyese (Bayern München, CSZKA Moszkva, Manchester City, Viktoria Plzen) a legerősebb 3331-es indexátlaggal, az elsőre „halálcsoportnak” tűnő H jelű kvartett (Barcelona, Milan, Ajax, Celtic) csak a harmadik az A (Manchester United, Sahtar Doneck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad) mögött (3235, ill. 3221). A leggyengébb az E-csoport, benne a Chelsea, Schalke, Basel, Steaua kvartettel, 2933-as indexszel.

Az ellenfelek erősségei alapján a Celticnek kell a leginkább felkötnie a nadrágját, riválisainak indexe 3480, a skótokat a Plzen (3467), illetve az FC Köbenhavn (2453) kihívása követi. Másik oldalról vizsgálva az adatokat a Chelsea járt a legjobban (2747), de az index szerint a Real Madrid (2806) és a Barcelona (2852) sem panaszkodhatna a sorsolásra.

BAJNOKOK LIGÁJA, A 2013–2014-ES KIÍRÁS CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Manchester United
(angol), Sahtar Doneck (ukrán), Bayer Leverkusen (német), Real Sociedad (spanyol)
B-CSOPORT: Real Madrid (spanyol), Juventus (olasz), Galatasaray (török), FC Köbenhavn (dán)
C-CSOPORT: Benfica (portugál), Paris SG (francia), Olympiakosz Pireusz (görög), Anderlecht (belga)
D-CSOPORT: Bayern München (német), CSZKA Moszkva (orosz), Manchester City (angol), Viktoria Plzen (cseh)
E-CSOPORT: Chelsea (angol), Schalke (német), Basel (svájci), Steaua Bucuresti (román)
F-CSOPORT: Arsenal (angol), Olympique Marseille (francia), Borussia Dortmund (német), Napoli (olasz)
G-CSOPORT: Porto (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Zenit (orosz), Austria Wien (osztrák)
H-CSOPORT: Barcelona (spanyol), AC Milan (olasz), Ajax (holland), Celtic (skót)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik