BL: a Bayern védője szerint lehetetlen befejezni az idényt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.13. 22:06
Hétfőn is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.    

Lucas Hernández, a Bayern München világbajnok francia labdarúgója szerint lehetetlen befejezni a Bajnokok Ligája félbeszakadt idényét, amely a nyolcaddöntőnél tart. Indoklásként elmondta, minden országot érint a járvány, márpedig nehéz lenne mindenhol ugyanabban az időben újrakezdeni a felkészülést, a játékot és az utazást. Lucas Hernández, a Bayern München világbajnok francia labdarúgója szerint lehetetlen befejezni a Bajnokok Ligája félbeszakadt idényét, amely a nyolcaddöntőnél tart. Indoklásként elmondta, minden országot érint a járvány, márpedig nehéz lenne mindenhol ugyanabban az időben újrakezdeni a felkészülést, a játékot és az utazást.

„Reálisnak kell lenni. Nem hiszem, hogy be lehet fejezni a Bajnokok Ligáját, különösen, ha a bajnokságok az elsődlegesek”– nyilatkozta a L'Équipe francia sportnapilapnak. Hozzátette, a Bundesligában kilenc forduló van hátra, ezek megrendezését lehetségesnek tartja.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina megerősítette, hogy körülbelül három hét múlva ismét edzésbe állhatnak a csapatok.

„Reményeink szerint május elején elvégezhetjük a tesztelést a játékosokon annak érdekében, hogy negatív eredményt követően a csapatoknál újra elkezdődhessenek az edzések”– mondta az elnök. Hozzátette: mivel nincs határidőhöz kötve a bajnokság befejezése, elképzelhetőnek tartja a nyári mérkőzéseket.

Gravina kiemelte: eltökélt szándéka, hogy befejezzék a bajnokságot, amelyből 12 teljes forduló van még hátra. A bajnokság folytatása és befejezése ellen már több klub tiltakozott, a Brescia pedig kategorikusan kijelentette, hogy semmiképp nem hajlandó pályára lépni.

A Spanyol Labdarúgóliga vezetősége kijelentette, bármiféle folytatásról csak az egészségügyi hatóságok engedélye után születhet döntés. A Real Sociedad vezetése vasárnap megtiltotta a játékosoknak, hogy kiscsoportos edzéseken vegyenek részt, noha az eredeti terv ez volt. Közölték, a labdarúgóknak továbbra is egyedül, otthonukban kell megfelelő formában tartaniuk magukat.

A 42 skót profi labdarúgóklub vezetője digitális szavazással véleményezte a ligának (SPFL) a bajnoki idény lezárásáról szóló javaslatát. Eszerint amennyiben nem lehet folytatni a játékot, akkor mind a négy osztályban az eddigi eredmények alapján –a szerzett pontok és a lejátszott mérkőzések arányszámát figyelembe véve –állapítanák meg a helyezéseket. A voksolást követően nem hirdették ki az eredményt, mert az egyik klub, a Dundee képviselője nem szavazott a határidő előtt, a Hearts és a Rangers illetékesei pedig élesen kritizálták az SPFL eljárását.

Az Orosz Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy pénzügyi támogatást nyújt a játékvezetőknek, akik a Premjer Liga és a második vonal mérkőzésein működnek közre, de a világjárvány miatt jelenleg szünetelő bajnokságban munka, s így fizetés nélkül maradtak. A vezetőbírók áprilisban fejenként 115 ezer rubelre (mintegy 500 ezer forint), az asszisztensek pedig 55 ezerre számíthatnak. A szövetség ugyanekkora anyagi segítséget ígért májusra is.

Obbi Oulare-t, a belga Standard Liége labdarúgóját 250 euróra (89 ezer forint) büntették, mert kerti sütögetés volt a Hassel városában található otthonában, ezt pedig a rendőrség tiltott csoportosulásnak minősítette.

„Nem rendeztünk partit, de a szomszédok hívták a rendőrséget. Nem hiszem, hogy valamit rosszul csináltam volna. Megértem, hogy a rendőrség a munkáját végzi, de nem szabad túlzásba esni” – mondta a 24 éves játékos.

A német negyedosztályú Lokomotiv Leipzig labdarúgóklub március 19. óta pénzt gyűjt virtuális, 1 eurós jegyek értékesítésével. A cél 120 ezer euró (42.6 millió forint) összegyűjtése volt, ami máris sikerült, de az akció tovább tart, május 8-ig. A klub a pénzt a számlatartozások fizetésére használja.

Negyvenöt francia szurkolói csoport közös nyilatkozatot adott ki, amelyben azt kérik, csak a járvány elvonulta után kezdjék újra az első- és másodosztályú labdarúgó-bajnokságok küzdelmeit.

„Ne a gazdasági, hanem az egészségügyi kérdések legyenek a döntők, azoktól tegyék függővé, mikor indulnak újra a küzdelmek”– áll az ultrák közleményében.

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vezetőségének huszonöt napos terve van arra, miként hozza formába a játékosokat, amennyiben folytatódik a szezon. Az ESPN szerint amikor kitűzik a folytatás dátumát, a játékosok előbb 11 napig egyénileg edzenének, betartva a távolságtartó korlátozásokat, majd ezt követné egy kéthetes edzőtábor, amelyben a csapatok már közös edzéseket vezényelnének. Az NBA alapszakaszát március 11-én függesztették fel, és május 1. előtt biztosan nem hoznak semmilyen döntést a folytatásról. A rájátszásig még mintegy egy hónapnyi mérkőzése van hátra minden együttesnek.

A Nemzetközi Automobil-szövetséget vezető Jean Todt egy hétfői nyilatkozatában azt mondta, bízik abban, hogy még ebben az évben nézők előtt rendezhetnek Formula–1-es futamot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik