BL: a Bayern jól jár a Dortmund és a Leipzig kiesésével

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 15:39
Váratlanul nagy bevételre tehet szert a Bayern München labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában. A bajorok ugyebár továbbjutottak a nyolcaddöntőbe, míg a Borussia Dortmund és az RB Leipzig harmadik lett csoportjában, így csak az Európa-ligában folytatja.

A Bild hozta nyilvánosságra, hogy a Bayern München az egyenes kieséses szakaszba jutással 29 millió eurót keresett, ami hatmillióval több, mint a legutóbbi szezonban (amikor a címvédő Real Madrid a negyeddöntőben ejtette ki az együttest). Ráadásul ez az összeg további négymillióval növekedhet, ha a bajorok bejutnak a fináléba.ami hatmillióval több, mint a legutóbbi szezonban (amikor a címvédő Real Madrid a negyeddöntőben ejtette ki az együttest). Ráadásul ez az összeg további négymillióval növekedhet, ha a bajorok bejutnak a fináléba.

Hogyan lehetséges ez?

A német klubok idényenként 70 millió eurón osztoznak. A legutóbbi szezonban több klub osztozott az összegen: a Borussia Mönchengladbach csoportkörös, a Bayer Leverkusen nyolcaddöntős, a Borussia Dortmund negyeddöntős volt. A jelenlegi szezonban azonban csak a Bayern München jutott tovább a csoportkörből.

A nyolcaddöntő sorsolását december 11-én, hétfőn tartják a svájci Nyonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik