BL: „A bátorság az egyetlen esélyünk a Man. City ellen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 09:28
A keddi Hoffenheim–Manchester City BL-találkozónak külön színezetet ad, hogy az egyik kispadnál a mai labdarúgás egyik legsikeresebb menedzsere, Josep Guardiola tüzeli majd a játékosait, míg a másik technikai zónában a fiatal edzőgeneráció legismertebb képviselője, a 31 esztendős Julian Nagelsmann szemléli a játékot.
EZERARCÚ GUARDIOLA – A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
EZERARCÚ GUARDIOLA – A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

„Korábban beszéltünk néhányszor, megesett, hogy szakmai kérdéssel fordultam hozzá, de ennél többet nem kell belelátni kettőnk viszonyába, szó sincs arról, hogy napi szinten beszélgetnénk egymással – mondta a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Julian Nagelsmann, amikor a spanyol szakvezetőhöz fűződő viszonyáról kérdezték. – Akárhol dolgozott, az összes csapatát a mezőny fölé emelte, így kedden olyan együttessel találkozunk, amely előrébb tart nálunk. Ezzel együtt nem akarunk eltérni a saját játékunktól, a bátorság az egyetlen esélyünk. A Manchester City a meccseinek többségén hetvenöt százalékban birtokolja a labdát, ha beletörődünk az áldozat szerepébe és a huszonöt százalékos labdabirtoklásba, vereségre ítéljük saját magunkat. Támadni akarunk, gólokat szerezni, ehhez viszont szükségünk van a labdára, vagyis megpróbáljuk a lehetetlent – elvenni a Manchester Citytől.”

A két edző kapcsolatáról a kétszeres BL-győztes trénernél is érdeklődtek, a válaszából pedig kiderült, hogy a filozófiai témájú olvasmányokra fogékony mester a modern technikai vívmányok iránt kevésbé érdeklődik.

„Azt olvasta, hogy a neten gyakran csevegünk egymással? – kérdezett vissza a Bild kérdésére Pep Guardiola. – Elárulom, hogy az ön által említett online chatprogram nincs is feltelepítve a telefonomra. Legfeljebb sms-eket küldhetünk egymásnak. Néha meg is tesszük, ám kedden találkozunk először személyesen. Többnyire az aktuális idény előtt írunk egymásnak egy-egy játékossal kapcsolatban, de ennyi. Nagyon tehetséges szakembernek tartom. Vállalja a támadófutballt, valami azt súgja, hogy nem a mostani BL-szezonban találkozunk utoljára ellenfélként.”

A Hoffenheimnek otthont adó Rhein-Neckar járásban a keddi végeredménytől függetlenül ünnepre készülnek.

„Örülök, ha a szurkolók már most sikernek élik meg a szereplésünket – mondta Julian Nagelsmann. – Arra készülök, hogy a lehető legjobban készítsem fel a csapatomat. Sajnos a hátvédsorban Kevin Vogt, valamint Ermin Bicakcic játékára is kevés az esély, de nem akarok panaszkodni, a rendelkezésre álló futballistákkal kell megoldani a feladatot.”

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
– kedd
18.55:
Hoffenheim (német)–Manchester City (angol) (Tv:M4 Sport)
21.00: Lyon (francia)–Sahtar Doneck (ukrán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik