BL: a Barcelonának fizetnie kell, ha a Bayern nyeri a sorozatot

Vágólapra másolva!
2020.08.15. 13:22
null
Philippe Coutinho sokat tehet azért, hogy a Barcelonának fizetnie kelljen (Fotó: AFP)
A Bayern München megsemmisítő csapást mért a Barcelonára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és ha ez nem lenne elég, a bajorok tehetnek azért, hogy a jelenleginél is megalázóbb helyzetbe kerüljenek a katalánok.

 

A Barcelona 2018 januárjában 120 millió euróért szerződtette az akkor még a Liverpoolban futballozó Philippe Coutinhót. A szerződésbe egyéb feltételek teljesülése esetén járó bónuszok is bekerültek 40 millió euró összértékben, ezek közül az egyik különösen érdekes a körülményeket figyelembe véve. Több angol forrás is úgy tudja, hogy a Barcának 5 millió eurót kell fizetnie, ha Coutinho az átigazoláson belül számított két idényen belül megnyeri a Bajnokok Ligáját – azt azonban nem foglalták bele, hogy ezt a katalán klub színeiben kell megtennie.

A Barcelonánál parkolópályára került brazil támadót tavaly nyáron vette kölcsön a Bayern, s bár Coutinho 36 tétmeccsen 11 góllal és kilenc gólpasszal segítette a gárdát – ebből két gólt és egy asszisztot éppen a Barca ellen jegyzett –, a német klub nem aktiválta opciós jogát a játékos megvásárlására.

Ami a fentebb említett záradékot illeti, a Bayern München formáját elnézve nem lepődnénk meg, ha a Liverpool számlájára egy 5 millió eurós átutalás érkezne a Barcelonától augusztus végén...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik