BL: a Barcelona hisz Iniesta felépülésében, a sajtó kevésbé

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.06. 15:04
Az FC Barcelona bízik benne, a spanyol sajtó szerint azonban valóságos csoda lenne, ha Andrés Iniesta, a katalánok világbajnok középpályása felépülne a Chelsea elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő jövő szerdai visszavágójára.

A középpályás vasárnap, az Atlético Madrid ellen 1–0-ra megnyert hazai rangadó első félidejében szenvedett combsérülést, a 36. percben le is kellett cserélni. A spanyol sajtó szerint hasonló sérüléssel minimum két-három hetet szoktak kihagyni a játékosok, a klub és a futballista azonban ennek ellenére bizakodó a visszatérés időpontját illetően.

A bajnokságban veretlenül listavezető katalánok a BL-nyolcaddöntő első, londoni felvonásán 1–1-es döntetlent értek el az angol bajnoki címvédővel szemben.

Iniesta csapattársa, Gerard Piqué ugyancsak nincs százszázalékos állapotban. A katalánok védője hetek óta kisebb térdproblémával küzd – ennek ellenére vállalja a játékot –, az Atlético ellen azonban összerúgott Thomasszal, és egyelőre kérdéses, miként jön rendbe.

A sűrű versenynaptár miatt Ernesto Valverde vezetőedző plusz szabadnapot adott a Barcelona kulcsembereinek. Lionel Messiék felmentést kaptak a keddi edzésről, amelyen így csak nyolc játékos vett részt az első csapat keretéből.

Az együttes szerdán Lleidában a katalán Szuperkupáért mérkőzik meg az Espanyollal – eddig mindkét csapat egy-egy alkalommal nyerte meg a kupát –, a vasárnapi rangadó után a keret a mérkőzés napján találkozik először.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik