BL: a Barca-renomé helyreállítása a tét, kötelező a Fradi elleni győzelem – sajtószemle

BORBÉLY LÁSZLÓ, SMAHULYA ÁDÁM, NAGY-PÁL TAMÁS (Barcelona)BORBÉLY LÁSZLÓ, SMAHULYA ÁDÁM, NAGY-PÁL TAMÁS (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 11:09
null
A spanyol lapok is BL-lázban égnek (Fotó: Török Attila)
A legnagyobb spanyol napilapok is kiemelten foglalkoznak a Barcelona Ferencváros elleni BL-mérkőzésével, természetesen a katalánok csoportkörbe visszatérése van a központban, abban pedig közmegegyezés van, hogy a mieink ellen kötelező a győzelem.

 

A katalán lapok közül a Sport és a Mundo Deportivo is még az előző BL-idény csúfos vereségéből indítja cikkét, mint ismert, a Barcelona 8–2-re kikapott a Bayern Münchentől a negyeddöntőben, így most a „visszavágás” virít mindkét címlapon.

Az újságok kiemelik, hogy a Ferencváros ellen kötelező a győzelem a nagyon fontos Real Madrid és Juventus elleni összecsapások előtt.

A Mundo Deportivo emlékeztet arra, hogy Lionel Messi épp a magyar válogatott ellen debütált az argentin nemzeti együttesben, ami pocsékul alakult neki, hiszen egy perc játék után kiállították Budapesten.

Több helyen is felvetődött, hogy Messi kihagyhatja a Ferencváros elleni mérkőzést a két említett találkozóra pihenve, de a lapok egyöntetűen úgy várják, hogy kezdő lesz – és csapatával együtt megindul az előző idénybeli csorba kiköszörülésére.

A Sport – amely a Fradi összeállításába betette az egyik ékként Michal Skvarkát, noha a szlovák nincs is benne a BL-keretben – hozzáteszi, hogy a 2015-ös BL-győzelem óta folyamatos romló renomé helyreállítása a cél – és a Roma, a Liverpool és a Bayern München elleni csúfos búcsúk feledtetése. A Ferencvárost Budapest nagy múltú csapataként említi. A mieink leghíresebb alakjának a tréner Szerhij Rebrovot tartják, megemlítik, hogy a zöld-fehérek vezetik az NB I-et és hogy többek között a Celticet is kiejtve jutottak főtáblára. Messiről megjegyzik, hogy valószínűleg ez az utolsó lehetősége, hogy a Barcelona játékosaként BL-t nyerjen.

„A meccs sok mindenre választ adhat, például, hogy létezik-e vagy sem a Griezmann-ügy” – utalva francia támadó szerepkörére a klubban.

A Mundo Deportivo pályarajza (Fotó: Török Attila)
A Mundo Deportivo pályarajza (Fotó: Török Attila)



A madridi As az „eddig legnehezebb” címlappal indít, kiemelve, hogy az előző idényben egy spanyol csapat sem jutott be a legjobb négy közé. A Barcelona Ferencváros elleni mérkőzésével a 12. oldalon kezd foglalkozni, kiemelve, hogy Kubala László, Czibor Zoltán és Kocsis Sándor köti össze a két klubot, a budapestieket nagy múltú klubként írják le itt is, viszont hozzáteszik, hogy a jelenlegi UEFA-rangsorban a 136. helyen állnak, így kötelező a győzelem. Rebrovot dicsérik a BL-továbbjutások felsorolásánál, hozzáteszik, a keretben nincsen nagy sztár, csapatként erősek a mieink, ha valakit ki kell emelni, akkor Tokmac Nguent lehetne megemlíteni. Közmegegyezés szerint a csoport leggyengébb csapatának tartják a Ferencvárost, amely ellen kötelező a győzelem.

A Marca cikke
A Marca cikke

Az ugyancsak fővárosi Marca szintén feleleveníti a Roma, Liverpool, Bayern hármas elleni blamákat, a Fradinál kiemelik, hogy 25 év után tér vissza a BL-csoportkörbe. Megjegyzik, hogy ebben az idényben hazai és nemzetközi porondon is veretlen. A játékoskerettel kapcsolatban leírják, hogy nem lehet összehasonlítani a két együttest, a mieinktől csak Franck Bolit emelik ki.

Írnak egy cikket a Spanyolországban futballozó magyar futballnagyságokról, Kocsisról, Cziborról, Kubaláról, megemlítik a Real Madrid-legenda Puskás Ferencet is, az 1954-es világbajnoki döntős szereplést is. Kubaláról írnak a legtöbbet, hogy milyen kiváló játékos volt, és hogy szobra is van a stadion előtt. A magyar klasszisokról a Sport is beszámol egy cikkében.

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
A G-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
18.55:
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n
21.00: FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS (zárt kapuk mögött; Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n

A G-csoportban szereplő csapatok BL-be nevezett kereteit itt olvashatja!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Borbély László, Smahulya Ádám (szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) és Török Attila (fotó)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik