BL: a Barca-kiszemelt De Ligt felelt a jövőjét firtató kérdésekre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 09:49
null
De Ligt még nem döntötte el, távozik-e az idény végén az Ajaxtól (Fotó: AFP)
Hónapok óta tartja magát a hír, hogy Matthijs de Ligt a nyáron az Ajaxot elhagyva az FC Barcelonához igazol, de a 19 éves középhátvéd elmondása szerint ez az ügy még messze nem lefutott.

 

A holland válogatott védő csapattársát, Frenkie de Jongot már megszerezték a katalánok, ő 75 millió euróért érkezik a nyáron – ez az összeg tovább 11 millióval emelkedhet később. De Ligt nem hiszi, hogy ennél drágábban váltana klubot.

„Hogy drágább leszek-e mint Frenkie? Nem, nem hinném
– mondta De Ligt az Ajax közösségi oldalán futtatott kérdés-feleletek során. – Általában a csapatok több pénzt költenek középpályásokra, mint védőkre. Tényleg nem tudom, ez az Ajaxon múlik, nem olyasmi, amiről én döntök. Majd meglátjuk.”

A 19 éves középhátvéd ugyanakkor nem zárja ki azt sem, hogy a nyáron nem igazol el Amszterdamból.

„Még nem hoztam meg a döntésemet, úgyhogy nem tudom, hogy maradok-e. Jelenleg csak az idény hátralévő néhány mérkőzésére koncentrálok. Még sok célért küzdhetünk, úgyhogy szeretnénk jól zárni.”

Mint ismert, az Ajax a Real Madridot és a Juventust is kiejtve bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, a bajnokságban azonos ponttal áll a PSV-vel, de két fordulóval a vége előtt tízzel jobb a gólkülönbsége az amszterdami gárdának, amely a hétvégén a Willem II ellen a kupa döntőjében is érdekelt.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
KEDD
21.00:
Tottenham Hotspur (angol)–Ajax (holland) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
SZERDA
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik