Skomina vezeti az idei BL-döntőt (Fotó: AFP)

 

NŐI BÍRÓI HÁRMAS AZ ÁZSIAI FUTBALLKUPÁBAN

Az ázsiai klubsorozatok történetében először női bírói hármas dirigál egy mérkőzést a labdarúgó AFC-kupában.

A mianmari Yangon United és a kambodzsai NagaWorld FC találkozóján a japán Jamasita Josimi fújja majd a sípot. Az ázsiai sportági szövetség kedden azt közölte, hogy a trió minden tagja megfelelt a fizikai teszten, amelyet a férfiak számára dolgoztak ki.

Az AFC-kupa az Európa-liga ázsiai megfelelője.

(MTI)

A 42 éves szlovén bíró ebben az idényben eddig öt BL-meccset vezetett, köztük az Ajax–Real Madrid (1–2) és a Paris Saint-Germain–Manchester United (1–3) találkozót. A 2013-as Bajnokok Ligája-döntőben – amelyet a Bayern München és a Borussia Dortmund vívott – negyedik játékvezetőként működött közre.

Az UEFA a hivatalos honlapján megjegyzi, azzal, hogy Skomina fújhatja a sípot az idei BL-döntőben, „mesterhármast” ér el, hiszen korábban Európa-liga-finálét (Ajax–Manchester United, 2017) és európai Szuperkupa-mérkőzést (Chelsea–Atlético Madrid, 2012) is vezetett már. A tavalyi világbajnokságon három meccsen dirigált.

A két partjelző a szlovén játékvezető két honfitársa, Jure Praprotnik és Robert Vukan lesz, negyedik bíróként a spanyol Antonio Mateu Lahoz segíti Skomina munkáját. A videobírói teendőket a holland Danny Makkelie látja el.

A Tottenham–Liverpool BL-döntőt június 1-jén 21 órától rendezik az Atlético Madrid stadionjában, a Wanda Metropolitanóban.