Milorad Mazsics az eddigi legnagyobb feladata előtt áll (Fotó: AFP)

 

Milorad Mazsics 2009 óta tagja a FIFA-keretnek, megjárta a 2014-es vb-t és a 2016-os Eb-t. Ebben a szezonban eddig négy mérkőzést vezetett a Bajnokok Ligája főtábláján, legutóbb a Juventus–Barcelona csoportmérkőzésen (0–0) fújta a sípot. Tavaly ő dirigált a Konföderációs Kupa fináléjában (Chile–Németország 0–1), míg a Juventus–Real Madrid (1–4) BL-döntőben negyedik számú játékvezetőként működött közre.

 
MINDEN, AMIT A MÁJUS 26-I BL-DÖNTŐRŐL TUDNI ÉRDEMES

Szintén Mazsics vezette a franciaországi Európa-bajnokságon a Magyarország–Belgium (0–4) nyolcaddöntőt, majd néhány héttel később a Real Madrid–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést, amelyen a királyiak hosszabbítás után 3–2-re nyertek.

A szerb bíró munkáját az idei BL-döntőben két honfitársa, Milovan Risztics és Dalibor Djurdjevics segíti, míg alapvonali játékvezetőként Nenad Djokics és Danilo Grujics működik közre. A negyedik számú bíró a francia Clément Turpin lesz.

A Marseille–Atlético Madrid Európa-liga-finálét a holland Björn Kuipers, a Wolfsburg–Lyon női BL-döntőt pedig a cseh Jana Adámková vezeti.