BL: 3 spanyol, 2-2 angol, német, 1 francia - a legjobb 8 mezőnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 23:17
A labdarúgó Bajnokok Ligája jelenlegi lebonyolítási formája (2003–2004) óta először fordult elő, hogy a csoportkör mind a nyolc első helyezettje bejutott a nyolcaddöntőből a negyeddöntőbe.

A szerdán továbbjutó Manchester United a Bayern Münchennel rekorder a negyeddöntőbe kerülést tekintve: az angol és a német csapat is 13. alkalommal jutott el eddig a fázisig a BL-ben.

A legjobb nyolc között – akárcsak egy éve – ismét három spanyol csapat van (a Málagát az Atlético Madrid „váltotta”), maradt a két német együttes és a PSG is, a Juventus és a Galatasaray helyét pedig két angol klub, a Chelsea és az MU „vette át”.

A NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE ÉS A SORSOLÁS
Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Bayern München (német, címvédő), Borussia Dortmund (német), Chelsea (angol), Manchester United (angol), Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol)
A negyeddöntő sorsolását péntek 12 órakor tartják Nyonban, nincs kiemelés, és az azonos nemzetbeli csapatok összekerülhetnek egymással. A párharcok első mérkőzéseit április 1–2-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik