Mint beszámoltunk róla, a finálé után a szurkolók egy petíciót indítottak, hogy az UEFA és a FIFA büntesse meg Sergio Ramost, mert a spanyol szándékosan okozott sérülést Szalahnak. Ez egyébként már 450 ezer aláírásnál jár.

Egyiptomban azonban ennyivel nem érik be.

Egy ügyvéd, nevezetesen Szada el-Balad 1 milliárd eurós, azaz átszámolva 318 milliárd forintos kártérítési pert indított Sergio Ramos ellen. 

„Ramos szándékosan okozott sérülést Szalahnak, ezért büntetést érdemel. Hivatalos pert indítottam ellene, és panaszt tettem a FIFA-nál. Kompenzációt követelek, méghozzá egymilliárd euró értékben, azért a fájdalomért, amit Sergio Ramos Szalahnak és teljes Egyiptomnak okozott” – mondta a goal.com-nak az ügyvéd.

El-Balad egyébként nem tartaná meg a pénzt, akkor sem, ha valami csoda folytán megnyerné a pert, tervei szerint az összeget az egyik egyiptomi segélyszervezetnek ajánlja fel.


Sergio Ramos vagyonát 80 millió euróra, azaz 25 milliárd forintra becsülik. Viszonyításképp: a Real Madrid első csapatának teljes kerete nem ér összesen 1 milliárd eurót.