Bajnokok Ligája: nem lesz ez egyszerű a zágrábiaknak

POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2019.08.05. 20:22
null
A Ferencváros hétfőn érkezett meg Horvátországba (Fotó: fradi.hu)
Amint arról a horvátok is beszámoltak, a Ferencváros labdarúgócsapata hétfő délelőtt kelt útra a Zágrábba, ahol a Bajnokok Ligája harmadik kvalifikációs körének odavágóját rendezik meg kedden 20 órától.

 

Hétfő a Győzelem napjának ünnepéről szól dél-nyugati szomszédunknál, így a Maksimir Stadion környéke is a nyugalom szigete volt, éppúgy, mint a vele szemben lévő állatkert, ahová kirándulók tucatjai érkeztek a délutáni órákban. Az FTC legénysége a találkozó helyszínére a 19 órás sajtókonferencia előtt fut be, míg a tréninget este fél nyolctól tartják meg.

Szerhij Rebrov együttesével kapcsolatban a horvát sportsajtó azt emelte ki, hogy a legértékesebb játékos, a brazil Isael sérülés miatt nem léphet pályára Zágrábban, míg az elemző írások között felbukkant egy zalai szemszögből jól ismert játékos, Aljosa Vojnovic.

„Rebrov roppant egységes csapatot hozott össze, tagjai fegyelmezettek, és rengeteget dolgoznak a pályán – mondta el a Sportske novosti hétfői számában a nemrég a ZTE-től Kaposvárra igazolt középpályás. – A magyaroknál a támadó Lanzafame külön kategória, Lovrencsics Gergő a jobb oldalon veszélyesen tör előre, míg a bal oldalon a frissen igazolt Eldar Civic szintén átlagon felüli labdarúgó. Igencsak nehéz dolga lesz a Dinamónak, mégis úgy gondolom, a minőség terén jobbak a zágrábiak.”

Nenad Bjelica, a horvátok vezetőedzője trénerként még nem találkozott Rebrovval, azt azonban nem tagadja, hogy Davide Lanzafamét ismeri az olasz végekről, hiszen korábban az eszéki származású edző a Serie B-ben megfordult már „kispados” pályafutása során.

„Amikor a Speziánál dolgoztam, Lanzafame a Perugia alkalmazásában állt, és úgy emlékszem, nem volt túlzottan sokszor eredményes – így Bjelica. – Úgy vélem, az olasz Serie B erősebb, mint a magyar első osztály, ettől függetlenül el kell ismerni, hogy remek játékos.”

Emir Dilaver, aki múlt pénteken sérült meg a Gorica elleni bajnokin, mondhatni, nem hajlandó tudomást venni a maródiságáról.

„Hétfőtől mindent beleadok – fogalmazott a védő. – A jelenlegi Ferencvárosból Lanzafamét, Priskin Tamást ismerem, elmondatom, jó játékosok, és azt is tudom, hogy az FTC-nél jelenleg minden az európai kupaszereplésről szól, háromszáz százalékot adnak ki magukból egy európai kupaőszért.”

A nyár egyik slágerjátékosa a Dinamónál a 26 esztendős Mislav Orsic, a támadó eddig igencsak elemében érzi magát a kapu előtt.

„A szakmai stábnak, úgy vélem, eddig jóval több információja van a magyarokról, mint nekünk játékosoknak, de az elkövetkezendő másfél napban alighanem mi is minden szükséges instrukciót meg fogunk kapni. Ha ne adj Isten, az odavágó nem sikerülne számunkra úgy, ahogy elterveztük, még mindig ott lesz a visszavágó, de mindenképpen győzni szeretnénk kedd este.”

Nem mulasztották el a horvát sajtómunkások a Ferencváros mint magyar „brand” elemzését sem.

Az, hogy máltai együttese ellen is 18 ezren voltak Budapesten néhány hete, mindent elmond arról, milyen egyesület is a Fradi – szól a Sportske novosti ismertetője. Gyorsan hozzáteszik, hogy maga a Fradi nemcsak a labdarúgás világában, hanem más sportágakban is sokat jelent. Amit már most biztosra vesznek, forró hangulatú, telt házas pesti visszavágóra számíthatnak Bjelica játékosai, akik csak akkor lehetnének nyugodtabbak, ha három- vagy négygólos győzelmet aratnának Zágrábban. Ott, ahol lesz legalább 1500 fradista, és nemcsak a saját, az egész magyar (sport)közvélemény számára is játszanak a zöld-fehérek, hiszen a múlt héten mindhárom másik magyar kuparésztvevő elvérzett.

No, és még valami: odaadó, fanatikus szurkolótábor a zöldeké, de a Dinamo szurkolóinak Budapesten nincs félnivalójuk, mindössze a provokációt kell mellőznie a vendégségbe érkezőnek.

A FERENCVÁROS BL-KERETE A DINAMO ZAGREB ELLEN
Kapusok:
Dibusz Dénes, Gróf Dávid
Védők: Botka Endre, Miha Blazic, Eldar Civic, Abraham Frimpong, Lasa Dvali, Marcel Heister, Lovrencsics Gergő
Középpályások: Csonka András, Danilo Ihnatenko, Ihor Haratin, Sigér Dávid, Michal Skvarka
Támadók: Bőle Lukács, Franck Boli, Davide Lanzafame, Tokmac Nguen, Mikalaj Szihnyevics, Priskin Tamás, Varga Roland, Olekszandr Zubkov

A B-listán szereplő játékosok: Varga Ádám (k), Bánki Márton (k), Bene Marcell, Novák Zsombor, Szabó Richárd, Pócsik Botond

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
1. MÉRKŐZÉS
AUGUSZTUS 6., KEDD
20.00:
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Zágráb, Maksimir Stadion

VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG
Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS–NK Maribor (szlovén)/Rosenborg BK (norvég)

EURÓPA-LIGA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Suduva (litván) győztese–Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS vesztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik