Lanzafame duplázott, a Fradi két góllal legyőzte a Vallettát

Vágólapra másolva!
2019.07.24. 19:50
A labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, a párharc első felvonásán a Ferencváros hazai pályán 3–1-re legyőzte a máltai Valletta FC-t, így kedvező helyzetből várhatja a jövő hét keddi visszavágót.
Lanzafame duplázott, a Ferencváros két góllal legyőzte a Vallettát (Fotó: Micheller Szilvia)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Lanzafame duplázott, a Ferencváros két góllal legyőzte a Vallettát (Fotó: Micheller Szilvia) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros–Valletta FC (máltai) 3–1 (2–0)
Budapest,
Groupama Aréna, 18 603 néző. Vezette:Petrescu (román)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Nguen (Bőle, 66.) – Lanzafame (Szihnyevics, 66.).Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Valletta:Bonello – Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre – Pulis (Dimech, 57.) – R. Muscat, Packer (Yuri, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) – Fontanella.Vezetőedző:Darren Abdilla
Gólszerző: Bonello (19. – öngól), Lanzafame (36., 59. – az elsőt 11-esből), ill. Yuri (85.)
Kiállítva: S. Borg (94.)

A visszavágót jövő hét kedden, 20 órától rendezik meg.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A tizenhat máltai szurkoló már egy órával a kezdés előtt a helyén énekelgetett. Egyikőjük a hőség ellenére hatalmas, kucsmaszerű sapkával a fején táncolt, és a vendégszektor korlátjára négy-öt kisebb nagyobb Valletta-zászló is kikerült. A drukkerek vidáman integettek a hazai szektorokban gyülekező ultráknak – a hangulatra mindent lehetett mondani, csak éppen azt nem, hogy ellenséges lett volna.

A máltai csapatot is elkísérték a drukkerei a Groupama Arénába (Fotó: Török Attila)
A máltai csapatot is elkísérték a drukkerei a Groupama Arénába (Fotó: Török Attila)

Szerhij Rebrov viszont éppen egy harcos, már-már durva ellenfélre készítette fel együttesét. A máltai bajnokcsapat futballistái az első selejtezőkörben tizenkét sárga lapot kaptak, a tudásbeli különbséget keménységgel próbálják ellensúlyozni, a párharcokba gondolkodás nélkül mennek bele. Néhány perc elteltével megállapíthattuk, tényleg nem kímélik sem magukat, sem az ellenfelet. Alattomos belépők ugyan nem voltak, ám néhány összecsapásnál látszott, azt sem bánják, ha sárga lap jár a megmozdulásért, sőt a máltaiak a könyöküket is előszeretettel használták.

A Ferencváros kezdőjéből – a Ludogorec elleni mérkőzéshez képest – némi meglepetésre kimaradt a balhátvéd, Marcel Heister, helyette Eldar Civic kapott lehetőséget, a keretből is hiányzó Priskin Tamás helyén pedig Davide Lanzafame kezdett előretolt csatárként. Mindezt a mellettünk két székkel helyet foglaló Dinamo Zagreb megfigyelője is azonnal papírra vetette, a kilencven perc alatt bőszen jegyzetelt. Nem véletlenül tette, a párharc továbbjutója ugyebár minden bizonnyal az általa képviselt klubbal találkozik a harmadik selejtezőkörben, miután a horvátok az első mérkőzésen 2–0-ra nyertek a grúz Szaburtalo Tbiliszi otthonában.

A Ferencváros is tette a dolgát, a szünetre megnyugtató, kétgólos előnnyel vonulhatott le a pályáról.

A ferencvárosi szurkolók dekorációja (Fotó: Török Attila)
A ferencvárosi szurkolók dekorációja (Fotó: Török Attila)

Pontosan olyan volt a forgatókönyv, ahogy azt Szerhij Rebrov megjósolta, a Valletta védekezett, kontraakciókkal próbálkozott, a zöld-fehérek pedig támadtak, próbálták minél hamarabb eldönteni a továbbjutást. A legtöbb veszélyt a jobb szélen rendre beinduló Olekszandr Zubkov jelentette, jellemző volt, hogy a hazaiak szögletet követően és büntetőből szerezték a két góljukat. A lelátón elegáns fehér ingben ott üldögélt Böde Dániel is, a Fradi korábbi támadója megígérte, hogy a helyszínen szurkol majd a csapatnak, s most elégedetten láthatta ő is, hogy egykori csapattársai megnyugtató előnyre tettek szert egy harcosan futballozó együttessel szemben.

S ha már az előny... Ez olykor túlságosan is nyugodttá tette a ferencvárosi játékosokat, néhány támadást nem első szándékból fejeztek be, ahogy mondani szokták, „túlszínezték” az akciókat, ám ahogy telt az idő, úgy fáradtak el egyre inkább a máltai labdarúgók. Fél óra volt még hátra az összecsapásból, amikor az első játékosuk izomgörcs miatt lent maradt a gyepen. A Ferencváros a háromgólos előny birtokában (Davide Lanzafame duplázott az 59. percben) az utolsó tíz percre mintha visszavett volna a tempóból, alighanem mindenki azt gondolta, a máltai bajnok úgysem szerez gólt…

Hát szerzett!

A lefújás előtti percekben kontratámadás végén meglepték a hazaiakat, a kispadnál Rebrov fogta a fejét, a vendégek gólja kicsit átírta a visszavágó forgatókönyvét, hiszen a Valletta számára elegendő lehetne a 2–0-s hazai siker. A hosszabbításban Dibusz Dénesnek bravúrt kellett bemutatnia, ettől függetlenül a magyar bajnok előnnyel utazhat a visszavágóra, amelyet kedden 20 órától rendeznek meg Máltán – műfüvön. 3–1

A mérkőzés góljai

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik