Az Arsenal fél tucatot vágott a Bragának

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 22:50
null
Samah (balra) is góllal járult hozzá az Arsenal győzelméhez (Fotó: Reuters)
Magabiztos győzelmet aratott az Arsenal a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a portugál Braga ellen. Az angol csapat 3–0-s félidei vezetés után végül 6–0-ra nyert. Cesc Fabregas és Carlos Vela duplázott az „ágyúsoknál". A kvartett másik mérkőzésén az ukrán Sahtar Doneck Dario Srna góljával tartotta otthon a három pontot a szerb Partizan Beograd ellen.

ARSENAL (angol)–BRAGA (portugál)

Már az első pillanattól kezdve egyértelműen az Arsenal játszott fölényben. Az „ágyúsok" gyakorlatilag letelepedtek a Braga térfelén, aminek nagyon korán meglett az eredménye. Maruan Samahot buktatta Felipe a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Cesc Fabregas értékesítette a 9. percben.

Nem sokkal a középkezdés után Jack Wilshere duplázhatta volna meg az „ágyúsok" előnyét, de közeli lövését ezúttal hárította a portugálok kapusa.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első gól szerzője a 30. percben az előkészítésben jeleskedett: Fabregas fényezte hosszú időn át a labdát, majd remek ütempasszal hozta helyzetbe Andrej Arsavint, aki a befejezésnél nagyon higgadtan helyezett a rövidbe.

Négy perccel később pedig egy szövevényes akció végén Samah lőtt közelről a kapuba, gyakorlatilag eldöntve a három pont sorsát – már a 34. percben.

A selejtezőben a Sevillát búcsúztató portugálok számára nem ígérkezett könnyűnek a második félidő. Nem is lett az: az Arsenal a második félidőben ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Arsavin löbbölte a labdát Fabregas fejére, a középpályás pedig közelről megszerezte csapata negyedik gólját.

Carlos Vela aztán Arsavin gólpasszából az ötödiket is bevágta a Bragának. Sőt! A 84. percben Fabregas körömpassza után a mexikói támadó saját maga második gólját is megszerezte, kialakítva a 6–0-s végeredményt.

Ezúttal is bebizonyosodott, hogy ha az Arsenal játékos, de szerényebb képességű csapattal kerül szemben, könnyedén tud nyerni. Arsene Wenger együttese ezúttal is szemet gyönyörködtető futballal rukkolt ki, s kiütötte portugál ellenfelét.

SAHTAR DONECK (ukrán)–PARTIZAN BEOGRAD (szerb)

A Sahtar és a Partizan a mostani mérkőzés előtt kétszer találkozott egymással. A rekordjuk 50 százalékos volt egymás ellen: egy ukrán és egy szerb győzelem. A mostani győzelem után már a doneckiek felé billen a mérleg.

A találkozót egyetlen találat döntötte el: Dario Srna a 71. percben a tizenhatos bal oldalától tekert a rövid sarokba.

Az ukrán csapat végig dominált az összecsapáson, több helyzetet is kidolgozott, de a Partizan védelme egy ideig jól tartotta magát, ráadásul Vladimir Sztojkovics kapus több bravúrt is bemutatott. Az egygólos hazai győzelem igazságosnak mondható.

ARSENAL–BRAGA 6–0
 

 

SRNA GYŐZTES GÓLJA
 

 

 

 

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Sahtar Doneck (ukrán)–Partizan Beograd (szerb) 1–0
G: Srna (71.)
Arsenal (angol)–Braga (portugál) 6–0
G: Fabregas (9., 53. – az elsőt 11-esből), Arsavin (30.), Samah (34.), Vela (69., 84.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik