Atlético: „Nem a Liverpool elleni BL-meccsen szenvedtem leginkább”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.05.13. 17:17
null
Saúl nem szenvedett annyit a Liverpool ellen, mint a Bayern ellen 2016-ban (Fotó: AFP)
Saúl Níguez, az Atlético Madrid középpályása szerint nem a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója volt a legnehezebb mérkőzése pályafutása során, hanem a 2016-os elődöntő a Bayern München otthonában.

 

Bár az Atlético nagyon nehéz helyzetbe került a Liverpool elleni BL-mérkőzésen, a madridi egyesület parádés hosszabbítást produkált, s végül 3–2-re megnyerte a mérkőzést az Anfielden, így 4–2-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe. Jürgen Klopp együttesének 34 kapura lövése volt, s 71 százalékban birtokolta a labdát, de Jan Oblak nagyszerű formában védett, és a védelem is jól bírta az angolok nyomását.

„Bár nagyon kemény meccs volt, tudtuk, hogy mire számíthatunk. Őszintén szólva nem éreztem, hogy ezen a találkozón szenvedtem volna a leginkább. Azt sem gondolom, hogy rosszul játszottunk volna” – mondta Saúl.

„Emlékszem, amikor a Bayern München otthonában kellett pályára lépnünk, még 2016-ban. Na akkor rengeteget szenvedtem, azt hittem, hogy nem hagyom el élve a pályát” – mondta a spanyol középpályás.

Jürgen Klopp szerint az Atlético Madridnak rengeteg jó képességű futballistája van, és nem is érti, hogy Simeone miért ilyen védekező felfogásban küldi pályára játékosait.

Az Atlético, akárcsak a Liverpool ellen, a 2016-os BL-elődöntőben is keményen védekezett a saját térfelén – érdekesség, az Allianz Arénában is hátrányba kerültek a „matracosok”, ott azonban Antoine Griezmann révén, a második félidő elején sikerült egyenlíteniük. A Bayern 2–1-re megnyerte a meccset, de mivel az odavágón 1–0-ra kikaptak Lewandowskiék, Diego Simeone gárdája jutott be a milánói döntőbe, amelyben aztán tizenegyesekkel alulmaradt a városi rivális Real Madriddal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik