A Sevilla BL-hőse a legjobb franciák között, újabb lépés az elit felé

Vágólapra másolva!
2018.03.14. 20:59
null
Ben Yedder (jobbra) duplája továbbjutást ért a Manchester United ellen (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Sevilla Wissam Ben Yedder két góljával továbbjutott a Manchester United elleni párharcból. A francia támadót nem zavarta, hogy csereként számított rá az edzője, földöntúli boldogságot érez, és teljesítményével még közelebb került az elithez.

„Nagyon, nagyon boldog vagyok, ez egy gyönyörű este – mondta lelkesen Wissam Ben Yedder a beIN SPORTS-nak az angol együttes ellen 2–1-re megnyert mérkőzés után. – Ez olyan meccs, amit sokáig nem fogunk elfelejteni, egyben az életem legboldogabb napja. Nem is tudom, hogyan mondjam el az érzéseimet. Gyerekkori álmom volt, hogy nagy játékosok és ilyen nagy csapat ellen győzzek, mint a Manchester United.”

Ben Yedder az MU elleni első összecsapáson egyáltalán nem, a visszavágón csupán a 72. perctől csereként lépett pályára.

„Cserének lenni, és várni, hogy beállj: bonyolult, de ez is az élet része. Mindig arra gondolok, hogy a türelem kifizetődik magyarázta a francia. – Sokan azt gondolják, hogy valami probléma van az edző és köztem, ez azonban nem igaz. Bízik bennem, én pedig úgy próbálom meghálálni, ahogy tudom. A hangomat sem lehet hallani, csak teszem a dolgom. Az edző boldog, én is az vagyok, egyedül ez számít.”

Vincenzo Montella, a Sevilla trénere is elismerte a játékosát, elmondása szerint ő jelentette a különbséget.

A 27 éves támadó Toulouse-ban kezdte a profi pályafutását, ahol az első két, gyengébb idénye után alapemberré nőtte ki magát, majd 2016 nyarán a Sevillába igazolt.

A tunéziai szülőktől származó futballista két meccsen játszott a francia futsalválogatottban és az U21-es nagypályás válogatottnak is tagja volt. Az utóbbinál Chris Mavingával, Antoine Griezmann-nal, M'Baye Nianggal és Yann M'Vilával közösen „elkövetett” engedély nélküli bulizása miatt a társaival együtt egyéves eltiltással büntette a francia szövetség.

Ben Yeddernek minden esélye megvan rá, hogy végre az A-csapatban is magára húzhassa a nemzeti mezt is, hiszen remek idényt fut – a BL-ben hét mérkőzésen nyolc találatnál jár, minden sorozatot figyelembe véve pedig a topligákban szereplő franciák közül csak Griezmann és Nabil Fekir szerzett nála több gólt (21-21-et az ő 19-e „ellenében”).

Az OptaJoe statisztikája szerint a Sevilla házi BL-gólkirálya lőtte a sorozatban a legtöbb gólt anélkül, hogy egyetlen gólpasszt jegyzett volna, és csereként ő volt a leggyorsabban (87 másodperc alatt) eredményes ebben a kiírásban.

A francia labdarúgó és spanyol együttese a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében írhatják tovább történetüket.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol) 1–2 (0–0)

Manchester,Old Trafford,74 909néző.Vezette:Makkelie (holland)
MU:
De Gea – Valencia (Mata, 77.), Smalling, Bailly, Young – Matics, Fellaini (Pogba, 60.) – Alexis Sánchez, Lingard (Martial, 77.), Rashford – R. Lukaku.Menedzser:José Mourinho
SEVILLA:
Sergio Rico – Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Banega – J. Correa (Geis, 89.), F. Vázquez (G. Pizarro, 88.), Sarabia – Muriel (Ben Yedder, 72.).Vezetőedző:Vincenzo Montella
Gólszerző:R. Lukaku (84.), ill. Ben Yedder (74., 78.)
Továbbjutott:aSevilla,2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik