A Juventusnál az év legfontosabb meccse a Chelsea elleni

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 11:28
null
A Chelsea és a Juventus 2–2-re végzett a Stamford Bridge-en (Fotó: Action Images)
Három csapatnak is reális esélye van a továbbjutásra a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjából. A Juventus és a Chelsea egymással csap össze Torinóban, míg a Sahtar a csoportutolsó Nordsjaellandhoz látogat.

JUVENTUS–CHELSEA

Nagyon rossz formában van a Chelsea, legalábbis a Premier League-ben, hiszen az utolsó négy meccsén nyeretlen maradt, ráadásul a lehetséges 12 pontból csak kettőt begyűjtve visszacsúszott a harmadik helyre.

A BL-ben viszont jó helyzetben van a londoni csapat, hiszen a Sahtarral együtt hét ponttal áll, a mostani ellenfél Juventus pedig csupán eggyel van elmaradva tőlük.

„Otthon nagyon jó meccset vívtunk a Juvéval, ez most kicsit nehezebb lesz. Az ellenfélnél ott a győzelmi kényszer, így érdekes és egyben nyitott mérkőzés is lesz. A Juventus otthon játszik, ami előnyt jelent számára, de van, amikor ez hátrány. Több találkozóját láttam, például a Lazio ellenit is, így tudom, hogy problémákat okozhatunk neki. Persze védekezni fogunk, ám nem csak azt” – mondta Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzsere.

Az olasz szakember vélhetően változtat a kezdő tizenegyen, ennek pedig Fernando Torres lehet az egyik áldozata. A spanyol támadó a BL-ben eddig mindössze egyszer talált be, és a West Bromwich Albion ellen sem ment neki a játék, már a 62. percben lecserélték. Torinóban sajtóértesülések szerint csupán a kispadon kezd, és Daniel Sturridge lehet a befejező csatár.

A Juventus sem remekelt a hétvégén, de a Lazio elleni 0–0 ellenére nem veszítette el az első helyét.

„Ez a mérkőzés számunkra a mindent vagy semmit jelenti. A Chelsea a címvédő, három-négy kiváló játékost is igazolt, szóval tisztelnünk kell őket. De emellett azt is tudjuk, hogy mi milyen erősek vagyunk, így egyenlő esélyekkel lépünk pályára. Nagyon örülünk, hogy egy olasz edző olyan sikereket ér el Angliában, mint Di Matteo teszi. Nem számíthatunk arra, hogy a Chelsea beáll védekezni és a kontrákra rendezkedik be, nem olyan típusú csapat, ilyen támadókkal ezt nem is teheti meg” – értékelt Angelo Alessio, a Juventus másodedzője.

„Számunkra az év legfontosabb mérkőzése következik – nyilatkozta a Juventus középpályása, Claudio Marchisio. – A címvédővel nézünk szembe, és az angoloknak sokkal több a BL-tapasztalatuk, mivel mi több évig nem szerepeltünk itt. Azonban nálunk is vannak sokat megélt játékosok, és felkészültünk az ellenfélből, ráadásul talán a legjobb lélektani pillanatban találkozunk vele.”

A Chelsea-nek Olaszországban eddig nem sok babér termett, nyolc nemzetközi kupameccséből csak egyet tudott megnyerni, de a Stamford Bridge-en remélik, most javítanak ezen a statisztikán.

NORDSJAELLAND–SAHTAR DONECK

„Nagyon örülnénk egy győzelemnek, ezért vagyunk itt. Mindent megteszünk a három pontért, de nagyon motivált ellenfelünk lesz, amelyet ha legyőzünk, akkor sem leszünk vele azonos szinten. A Sahtar talán a legnagyobb esélyes a továbbjutásra, és olyan támadói vannak, akik biztos próbára teszik a képességeinket. Pár dolgot jobban kell csinálnunk, mint tettük Torinóban, itt sokkal kevesebb idő van gondolkodni, mint a dán bajnokságban” – nyilatkozta Kasper Hjulmand, a farumiak szakvezetője.

„Ez az összecsapás nekünk és az ellenfelünknek is nagyon fontos. Ez a Nordsjaelland utolsó dániai BL-mérkőzése, és biztos, hogy mindent belead. És bár nincs nagy tapasztalata, meccsről meccsre fejlődnek, s a Chelsea, valamint a Juventus dolgát is megnehezítette” – méltatta az ellenfelet Mircea Lucescu, a Sahtar mestere.

A román szakvezető dolgát nehezíti, hogy Dmitro Csihrinszkij az Arszenal elleni hétvégi bajnokin megsérült, és el sem utazott Dániába. A Nordsjaellandnál Mikkel Beckmann és Andreas Laudrup nem bevethető.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
E-CSOPORT
JUVENTUS–CHELSEA 20.45 (tv: Sport1)
Torino, játékvezető: Cakir (török)
A várható kezdőcsapatok:
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, K. Asamoah – Giovinco, Quagliarella. Megbízott edző: Angelo Alessio.
Chelsea: Cech – Ivanovics, G. Cahill, David Luiz, A. Cole – Mikel, Ramires – Mata, Oscar, Hazard – Sturridge. Menedzser: Roberto Di Matteo.
NORDSJAELLAND–SAHTAR DONECK 20.45
Koppenhága, játékvezető: Gautier (francia)
A várható kezdőcsapatok:
Nordsjaelland: J. Hansen – Parkhurst, Okore, Runje, Mtiliga – Stokholm, Adu – Lorentzen, A. Christiansen, Nordstrand – J. John. Vezetőedző: Kasper Hjulmand.
Sahtar: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Rat – Ilsinho, Fernandinho, Alex Teixeira – Mhitarjan, Willian – Luiz Adriano. Vezetőedző: Mircea Lucescu.
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 4 2 1 1 10–6 +4 7
2. Sahtar Doneck 4 2 1 1 7–5 +2
7
3. Juventus 4 1 3 0 8–4 +4 6
4. Nordsjaelland 4 0 1 3 1–11 –10 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik