A Celtic a Barcelona után a Juventust is megtréfálná

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 14:16
null
Nicolas Anelkáék a szezonban elsőként fektetnék idegenben két vállra a Celticet (Fotó: Action Images)
Kedden a nyolcaddöntővel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A skót Celtic az olasz Juventus ellen folytatná kiváló hazai sorozatát, a vendégek pedig tovább őriznék veretlenségüket. Neil Lennon szerint játékosai igazán hisznek a sikerben, míg Antonio Conte nem becsüli le a glasgow-i együttest.

 

A csoportkörben a Celtic a G jelű négyesben a Barcelona mögött másodikként végezve harcolta ki a továbbjutást, míg a Juventus a Sahtar Donecket és a címvédő Chelsea-t is megelőzve zárt az E-kvartett élén.

A torinóiak jó formába lendültek a BL-ben, három döntetlen után három győzelmet arattak, de figyelmeztető lehet számukra, hogy a Celtic vendégeként ebben a sorozatban még senki nem nyert, sőt, döntetlenre is csak a Benfica erejéből futotta, a Barcelona például 2–1-re kikapott.

BL-STATISZTIKA (2012–2013)

Celtic Juventus
Gól: 9 12
Kaput eltaláló próbálkozás: 30 56
Kaput nem találó: 18 62
Szöglet: 31 51
Les: 10 26
Szabálytalanság: 82 88
Sárga lap: 12 12
Piros lap:

A két fél eddig négyszer találkozott egymással a legrangosabb sorozatban, és mind a négyszer a hazai csapat nyert. Az 1981–1982-es BEK-szezon 1. fordulójában Celtic 1–0-s otthoni sikere után a „zebrák" 2–0-ra felülkerekedtek Itáliában, a 2001–2002-es BL-idény csoportkörében pedig 3–2-es Juventus- és 4–3-as skót siker következett.

A Celtic menedzsere, Neil Lennon együttese csoportkörbeli győzelmei után úgy véli, játékosai igazán hisznek a jó eredményben, és érzése szerint felnőnek a nagy feladathoz.

„Igaz hittel vágunk a mérkőzésbe, bármi megtörténhet. Semmi nem dől el az első kilencven perc után, nagyon kemény két meccsre kell készülni – puffogtatott el pár frázist a közhelyszótárból Neil Lennon. – A Juventusnak kiváló támadó vannak Mirko Vucsinics, Fabio Quagliarella, Sebastian Giovinco és Nicolas Anelka személyében. Emellett nagyon erős a középpályássor is, Arturo Vidal nagyon jól játszik, Claudio Marchisio világklasszis, Andrea Pirlo pedig egyike a legjobbaknak. Nagyszerű csapat, fantasztikus játékosokkal, de még a Juventus sem becsülheti le a Celticet."

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat jut be a BL-negyeddöntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Juve és a Barca különböző stílusban játszik, más kultúra. A Juventus védelme nagyon erős, roppant jól szervezett a csapat, amely a bajnokságban nagyon kiegyensúlyozott és a BL-ben is lenyűgöző teljesítményt nyújt. Nagy erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljünk az olaszok ellen – tette hozzá a Celtic szakvezetője. – Kiváló csapattal és kiváló edzővel találkozunk. Izgatottan várom, hogy megmérkőzhessek a Juventusszal, de a játékosoknak sincs szükségük extra motiválásra. Ez lesz életük egyik legfontosabb mérkőzése, mindannyian nagyon izgatottak, és biztos vagyok benne, hogy az együttes felnő a feladathoz."

A Juventust irányító Antonio Conte óvatosságra int az összecsapás előtt.

„Rendkívül óvatosnak kell lennünk kedd este, hatvanezer szurkoló képes betölteni a tizenkettedik játékos szerepét. A Celtic nagyon erős, a Barcelona legyőzése és a Camp Nou-beli szoros veresége is bizonyítja ezt. Mi biztosan nem becsüljük alá a Celticet, tiszteljük az ellenfelet – mondta Conte. – A fő célunk, hogy tovább fejlődjön a gárda. Az alapcélunk minden évben a Bajnokok Ligája-szereplés, míg a csoportkörből való továbbjutás után a következő kitűzésünk a negyeddöntő."

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

CELTIC (skót)–JUVENTUS (olasz)
20.45 (Tv: Sport 1)
Glasgow, Celtic Park. V: Mallenco (spanyol).
A mérkőzés a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Celtic:
Forster – Matthews, Ambrose, Wilson, Lustig – Commons, Kayal, Ledley, Mulgrew – Szamarasz, Hooper. Menedzser: Neil Lennon
Hiányzók:
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Cáceres – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, K. Asamoah – Vucsinics, Giovinco. Vezetőedző: Antonio Conte

Hiányzók: Bendtner, De Ceglie, Isla, S. Pepe (sérülés), Chiellini (eltiltás)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik