A Barca ezúttal sem nyert a Rubin ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 20:28
null
Nem bírt egymással a Barca és a Kazany (Fotó: Action Images)<br />
A Barcelona 1&ndash;1-es d&ouml;ntetlent j&aacute;tszott a Rubin Kazany vend&eacute;gek&eacute;nt a Bajnokok Lig&aacute;ja D-csoportj&aacute;nak szerdai m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n. Mindk&eacute;t egy&uuml;ttes b&uuml;ntetőből tal&aacute;lt be: a hazaiak az első f&eacute;lidőben Christian Noboa r&eacute;v&eacute;n szereztek vezet&eacute;st, m&iacute;g a m&aacute;sodik j&aacute;t&eacute;kr&eacute;szben David Villa egyenl&iacute;tett. A K&ouml;benhavn m&aacute;sodik m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;t is kapott g&oacute;l n&eacute;lk&uuml;l nyerte meg, a d&aacute;n siker &eacute;rt&eacute;k&eacute;t n&ouml;veli, hogy ez&uacute;ttal a g&ouml;r&ouml;g Panathinaikosz vend&eacute;gek&eacute;nt jutottak h&aacute;rom ponthoz. A sz&uuml;netre k&eacute;tg&oacute;los h&aacute;tr&aacute;nyba ker&uuml;lő vend&eacute;gl&aacute;t&oacute;k a 48. percben l&eacute;tsz&aacute;mh&aacute;tr&aacute;nyba ker&uuml;ltek.&nbsp;

 

RUBIN KAZANY (orosz)–FC BARCELONA (spanyol)

A sors furcsa játéka, hogy a két csapat az elmúlt szezonban is egy BL-csoportban szerepelt, és minthogy az orosz bajnok négy pontot szerzett az akkori címvédővel szemben, biztosra vehettük: Pep Guardiola gárdája semmi esetre sem fogja lebecsülni a tatár együttest.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem is tette, az első félidőben a statisztika szerint 77 százalékban birtokolta a labdát a katalán csapat, de helyzetekben ez a különbség már kevésbé mutatkozott meg, az eredményről nem is szólva.

Alighanem minden másként alakul, ha a találkozó 12. percében David Villa kiugratása után Pedro nem a lécet találja el, hanem néhány centivel pontosabban céloz, de ezt követően hiába volt óriási a vendégek mezőnyfölénye, nem tudta feltörni a gyémántkeménységű Rubin-védelmet a Guardiola-csapat.

Hátul pedig a 30. percben Dani Alves nagyot hibázott, feleslegesen buktatta Vitalij Kalesint, a játékvezető pedig jogosan büntetőt ítélt. A tizenegyest Christian Noboa végezte el, és nagy erejű lövése annak ellenére a jobb felső sarokban kötött ki, hogy Víctor Valdés beleért a labdába, 1–0.

A játék képe ennek ellenére nem sokat változott a folytatásban sem, a Barcelona uralta a meccset, a Kazany pedig még az eddigieknél is kevesebb energiát ölt a fáradságos támadásszövésbe. A vendégek viszont leginkább Gérard Piqué magasságát és meglepő érkezéseit kihasználva tudtak helyzetbe kerülni, ám a középhátvéd ezúttal nem a góllövő cipőjét húzta fel.

Akárcsak a túloldalon, egy egyéni hiba súlyos következményekkel járt a hazaiak oldalán is: Lasa Szalukvadze „ütközte le” hátulról Andrés Iniestát a 60. percben, az újabb tizenegyest pedig David Villa helyezte a bal alsóba. Az amúgy jól védő Szergej Rizsikov szintén beleért a labdába, 1–1.

A hajrára beállt Lionel Messi, nagyon aktívan is játszott, de a szerencse elpártolt mellőle. Ugyanakkor ezt elmondhatja magáról a másik csere, a hazaiak támadója, Obafemi Martins is, akinek közeli fejese után a labda – a 87. percben – a bal oldali kapufáról pattant ki.

PANATHINAIKOSZ (görög)–KÖBENHAVN (dán)

Görög mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés, de ebből a házigazdák nem tudtak sokat profitálni, komoly gólveszélyig ugyanis nem jutottak el. A dánoktól Martin Vingaard húszpercnyi játékot követően adta ki a jelszót az ellentámadásra, de a vendégeknek a 28. perc hozta meg az áttörést: Dame N'Doye révén megszerezték a vezetést. A színes bőrű támadó saját térfeléről lépett ki egy indítással, majd a jobb szélről, védője kíséretében a kapujából fölöslegesen kifutó Alexandrosz Corvasz mellett harminc méterről a hazai kapuba helyezett, 0–1.

Az erősen potya ízű találat megzavarta az addig magabiztos házigazdákat, míg a vendégeknek önbizalmat adott. A 37. percben Martin Vingaard állt a szabadrúgáshoz letett labda mögé, majd 26 méterről, középről bátran elvállalta a lövést. És milyen jól tette! A labda a sorfal mellett, több ember között vágódott a görög kapu bal oldalába, Corvasz késve vetődött, 0–2. Hidegzuhany a görög részről, bizony jól jött a szünet a vendéglátóknak!

A szünetben Nikosz Niopliasz vezetőedző alighanem alapos fejmosást tarthatott, ráadásként nyomatékot adva elégedetlenségének két helyen is cserét eszközölt. Nem könnyítette meg azonban az életét, hogy Gilberto Silvát a 48. percben aznapi második sárga lapját követően kiállították. A brazil légiós a kezdőkörben egy gyors kontrát akasztott meg felkarral, tulajdonképpen a vétkes kivételével minden görög a játékvezetőn kérte számon a kiállítást.

A hátralévő majd egy félidő ilyen előzmények után már nem sok izgalmat tartogatott: az ember- és kétgólos előnyben játszó vendégek nem törték magukat, a Panathinaikosz pedig próbálkozott ugyan a szépítéssel, de alighanem szeretett volna minél előbb túljutni ezen a számára balszerencsés találkozón. Két fordulót követően meglepetésre a Köbenhavn gárdáját találjuk az első helyen, méghozzá pontveszteség nélkül. Ráadásként úgy, hogy még gólt sem kaptak a dánok, akik a következő fordulóban a Camp Nouban vizitálnak. 

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Rubin Kazany (orosz)–FC Barcelona (spanyol) 1–1 (1–0)
Gólszerző: Noboa (30. – 11-esből), ill. D. Villa (60. – 11-esből)
Panathinaikosz (görög)–Köbenhavn (dán) 0–2
Gólszerző: N´Doye (28.), Vingaard (37.)
AZ ÁLLÁS 
1. Köbenhavn 2 2 3–0 +3  6
2. FC Barcelona 2 1 1 6–2 +4  4
3. Rubin Kazany 2 1 1 1–2 –1  1
4. Panathinaikosz 2 2 1–7 –6  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik