A skót Celtic büntetőpárbajban búcsúztatta az orosz Szpartak Moszkva csapatát
A skót Celtic büntetőpárbajban búcsúztatta az orosz Szpartak Moszkva csapatát

Kedden négy, míg szerdán további tizenegy együttes kvalifikálta magát a csoportkörbe, köztük a cseh Slavia Praha, amely először szerepelhet a legrangosabb európai sorozatnak ebben a szakaszában. A prágaiak 3-1-s összesítéssel, kettős győzelemmel búcsúztatták a holland Ajaxot.

A csoportkör szeptember 18-19-én kezdődik és két-két októberi, valamint novemberi fordulót követően december 11-12-én ér véget. Utóbbi a címvédő milánói piros-feketékre nem vonatkozik, ők ugyanis december negyedikén játszanak utoljára, klubvilágbajnoki kötelezettségük miatt.

A szokásoknak megfelelően a lebonyolítási rend nem változott, hasonlóan az elmúlt évekhez képest a csoport első, illetve második helyezettjei jutnak be a nyolcaddöntőbe, amelynek küzdelmeire viszont már csak tavasszal kerül sor.

A döntőt Moszkvában rendezik, május 21-én. Ne feledjük azért azt sem, a BL-csoportharmadikok az UEFA-kupa 32-s mezőnyébe soroltatva folytathatják nemzetközi kupaszereplésüket.

A kalapkiemelésen kívül készült egy olyan párosítás is, miszerint adott országok csapatai lehetőség szerint ne egy napon, hanem kedden vagy szerdán lépjenek pályára.

Ez minket, magyarokat közvetlenül nem érint ugyan, ám az említést érdemel, hogy a Real Madrid és a Barcelona, valamint a Milan és az Inter így elkerüli egymást, legalábbis ami a meccsnapokat illeti.

Érdekes még, hogy az első kalapban, ahol ugye rögtön négy angol csapatot találunk, a Liverpool és Manchester, valamint a Chelsea és Arsenal nem játszhat egyazon meccsnapon.

ELSŐ KALAP:
AC Milan (olasz, címvédő) Barcelona (spanyol)
Liverpool (angol) Internazionale (olasz)
Arsenal (angol) Real Madrid (spanyol)
Chelsea (angol) Manchester United (angol)

MÁSODIK KALAP:
Valencia (spanyol) Lyon (francia)
FC Porto (portugál) Sevilla (spanyol) vagy AEK Athén (görög)
PSV Eindhoven (holland) AS Roma (olasz)
Benfica (portugál) Werder Bremen (német)

HARMADIK KALAP:
Celtic (skót) FC Schalke 04 (német)
VfB Stuttgart (német) Steaua Bucureşti (román)
CSZKA Moszkva (orosz) Sporting (portugál)
Lazio (olasz) Marseille (francia)

NEGYEDIK KALAP:
Rangers (skót) Shakhtar Donyeck (ukrán)
Beşiktaş (török) Olympiakosz (görög)
Dinamo Kijev (ukrán) Fenerbahçe (török)
Slavia Praha (cseh) Rosenborg (norvég)

VIDEO - A 2007-S BL-DÖNTŐ GÓLJAI