Az olimpiai bajnok Liu Shaoang indította el a mezőnyt. A galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotók: Tumbász Hédi)

 

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a mezőnyt Liu Shaoang, az első magyar téli olimpiai aranyérmet szerző rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagja indította, aki szintén beállt a futók közé az Őrzők Alapítványért félmaraton trió tagjaként.

A 21 kilométeres táv férfi győztese a tavaly második Galamb Csaba lett 1:06:59 órával, megelőzve Kovács Tamást és Simon Pétert. A nőknél a második gyermeke születése után visszatérő Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb 1:19:57-es idővel, másodikként a norvég Jünger Sara Aarseth, harmadikként Szerencsi Ildikó végzett.

Kovács „Kokó” István az idei versenyen is részt vett


A viadalra 84 országból és 1150 magyar településről regisztráltak, Új-Zélandról, Kongóból és Indonéziából is érkeztek résztvevők. A félmaratonon 8500 egyéni és 2600 párosban, illetve trióban futó nevező állt rajthoz, a kétnapos eseményre összesen több mint 28 ezer nevezés történt.

A félmaratoni és a 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezték a 7 kilométeres Midicittát, a 2.4 kilométeres Minicittát és gyaloglást, továbbá versenyeztek háromtagú váltók és volt 940 méteres családi futás is.

Gyönyörű környezetben futhattak a versenyzők


A budapesti versenyt követően az idén még négy vidéki helyszínen is megrendezik a városvédő futást. Győrben április 22-én, Miskolcon május 6-án, Pécsen május 12-én, Szegeden május 13-án állhatnak rajthoz a futás szerelmesei.