Tömegsport: kóma után - Ultrabalaton és Balatonman előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 13:17
Barát Péter két éve még kómában feküdt, az orvosok már lemondtak róla, most pedig a balatonfüredi Balatonman versenyre készül, és rajthoz áll az idei Ultrabalatonon is.

Barát Pétert két évvel ezelőtt, kerékpározás közben, elütötte egy autó. A cserbenhagyásos gázolás után többszörösen összetört gerinccel kórházba került, majd kómába esett. Az orvosok valójában lemondtak róla. Nem így Barát saját magáról! Nem ment tovább a leépülés és a megsemmisülés felé vezető lejtőn. Felébredt a kómából, és amilyen hamar csak lehetett, elkezdett mozogni: előbb sétálgatott, majd kocogott. Közben már túl van egy maratonon, most pedig a június közepén megrendezendő Balatonmanre készül.

„Az iron távot néztem ki magamnak, azaz a tervek szerint a júniusi versenyen 3.8 kilométert úszok, 180 kilométert kerékpározom, és a végén futok egy maratoni távot – mondta derűsen Barát Péter. – A felkészülésbe természetesen jól illeszkedik az idei Ultrabalaton is, ahol szintén elindulok. Az egyik csapat tagjaként futok majd. A rendszeres sport kitartásra nevel, és vidámságot ad. Minden olyan embernek csak ajánlani tudom, aki nem sportol rendszeresen. Mindegy, hogy úszik, fut, kerékpározik, vagy gyalogol, a lényeg, hogy csinálja!”

Az Ultrabalatont május 29–31., míg a füredi Balatonman-versenyt június 12–14. között rendezik meg.

További részletek az ultrabalaton.hu és a balatonman.hu oldalakon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik