Tömegsport: jövő szombaton Atomfutás Pakson

Vágólapra másolva!
2013.09.05. 14:40
Jövő szombaton rendezik meg Pakson az Atomfutást, amely a Duna-parti város Kenyér-, Hal- és Borünnep elnevezésű kétnapos gasztronómiai fesztiváljának programrészeként várja a szabadidősport kedvelőit.

Amint az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közreműködésével most másodszor megvalósuló versenyen számos távon, és sztársportolókkal egy mezőnyben állhatnak majd rajthoz a futók.

Kovács Antal, az erőmű kommunikációs igazgatója – aki olimpiai- és világbajnok cselgáncsozóként a verseny fővédnöki tisztségét is betölti – kiemelte: az Atomfutás egy minden korosztály számára nyitott verseny, olyan kategóriákkal, amelyek közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távú és nehézségű futószámot.

„Remélem, hogy a helyiek mellett sokan jönnek az ország minden szegletéből, hiszen a versenyekkel párhuzamosan egy gasztronómiai fesztivál is zajlik majd a városban, ahol mindenki jól érezheti magát, futók és nézők egyaránt” – fogalmazott.

Idén Monspart Sarolta tájfutó- és Béres Alexandra fitnesz-világbajnok is biztosan ott lesz a mezőnyben, akárcsak Kovács Antal.

A futás kedvelői 13 versenyszám közül válogathatnak, a nyolc évesnél fiatalabbaknak kiírt 600 méteres távtól a mindenki számára nyitott 31.6 kilométeres „3/4 marATOM” elnevezésűig. Az extrém pályák kedvelői pedig a „brutálATOM” viadalra is nevezhetnek, amely egy vízzel, sárral és meredek emelkedőkkel tarkított 7 kilométeres akadálypályán zajlik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik