Tokió 2020: Hamarosan dönteni kell az olimpiáról – Coe

Vágólapra másolva!
2020.03.21. 21:39
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint hamarosan nyilvánvaló lesz, hogy meg tudják-e rendezni az eredetileg tervezett időpontban a nyári tokiói olimpiát.

A szervezet brit vezetője szombaton közleményében azt írta, a következő napokban, hetekben kiderül, mi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése.

„Ahogy azt már korábban is elmondtam, nem kell mindenáron ragaszkodni a játékok megrendezéséhez, főleg, ha a sportolók egészsége veszélyben van” – fogalmazott Coe, aki a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságát vezette.

„Fontos, hogy mindenki fair körülmények között tudjon készülni. Ez számunkra is egy ismeretlen terület” – tette hozzá, utalva arra, hogy vannak országok, ahol a sportolók jelenleg nem tudnak megfelelően edzeni az év fő versenyére.

Coe azután szólalt meg, hogy a napokban több versenyző, szövetség és szervezet az olimpia halasztása mellett foglalt állást a koronavírus-járvány miatt.

Szombaton csatlakozott hozzájuk az Egyesült Államok és Spanyolország atlétikai szövetsége, a Francia Úszó Szövetség, illetve a Brazil Olimpiai Bizottság: mindannyian jelezték, azt szeretnék, ha nem az eredeti időpontban rendeznék meg a versenyeket.

A NOB és a szervezőbizottság egyelőre kitart eredeti terve mellett, amely szerint az olimpia július 24. és augusztus 9. között lesz Tokióban. Korábban még sohasem halasztották el az ötkarikás játékokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik