Az atlétikai stadion látványterve (Fotó: Világgazdaság)

 

 
A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll a budapesti vb mellett
Kampány a 2023-as budapesti vb-ért és az atlétika jövőjéért
Baji Balázs: Én csak az atlétikai érdekeit tartom szem előtt
A csend hangjai – Ballai Attila publicisztikája

Az atlétikai stadion építésének és az atlétikai világbajnokság megrendezésének ügyéről Karácsony közölte: alaphozzáállásuk nem támogató, de azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott szerdai közleményében a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja kiáll az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett.

„A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának vezetősége támogatja mindazok erőfeszítését, akik az atlétikai világbajnokság megrendezésén fáradoznak, és tisztelettel arra kéri a döntéshozókat, hogy lépéseik során egy pillanatra se veszítsék szem elől magát a sportolót, aki nemzetünk eredményességéért, sikereiért is küzd” – írja a közlemény.

Szintén támogatja a rendezést London olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián, aki Facebookon azt írta, sokáig volt az a sportoló, aki a magyar atlétika fölé tarthatott védőhálót eredményeivel, és úgy érzi, most neki is meg kell szólalnia az ügyben.

Pars Krisztián és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja után a nemzeti sportolói is közleményben jelezték: támogatják a budapesti vb-rendezést.