Paraatlétikai-vb: Biacsi Ilona bronzérmes 1500 méteren

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.11.10. 20:33
null
Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett és Keresztesi Erika
Ekler Luca szombati távolugró aranyérme után vasárnap újabb magyar dobogós helyezésnek örülhettünk a paraatlétikai világbajnokságon Dubaiban: a T20-as kategóriában női 1500 méteren harmadik helyen ért célba Biacsi Ilona 4:43.16-os idővel. Közvetlenül mögötte ikertestvére, Biacsi Bernadett futott be 4:44.27-tel, és így mind a ketten kvótához jutottak a jövő évi tokiói paralimpiai játékokra, oda ugyanis a versenyszámok első négy helyezettjei szereznek indulási jogot. Az Egyesült Arab Emírségekben zajló világversenyről tehát immár három honfitársunk szerzett kvótát – összességében egyébként jelenleg 11 kvótánál tart a magyar paralimpiai csapat.

 

Visszatérve Biacsiékra: a 33 éves szegedi ikerpár sikert sikerre halmoz a nemzetközi mezőnyben, Antal Andor tanítványai tehát magabiztosan várhatták a rajtot, most is az élmezőnnyel futottak, így jó pozícióból várhatták a hajrát. A fényesebb érmek megszerzésére most nem volt esélyük, de ismét bebizonyították, hogy a legjobbak közé tartoznak kedvenc távjukon, amelyen Bernadett két éve világbajnoki címet szerzett, Ilona pedig öt esztendeje Európa-bajnoki aranyat.

És volt még egy magyar is a mezőnyben: Keresztesi Erika 5:11.04 perccel tizedik lett, neki azonban nem ez a fő száma, hanem majd a 400 méter lesz az.

A világbajnokság péntekig tart. Több mint 120 ország 1400 versenyzője méri össze tudását 172 számban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik