Olimpia: bárki lefuthatja a maratoni távot a párizsi játékokon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.21. 12:33
Történelmi bejelentést tett a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőbizottsága: a maratoni futás mindenki számára nyitva áll, az indulók a versenyt ugyanolyan feltételek mellett teljesíthetik, mint a sportolók.

„Párizs mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy részt vegyen egy olyan nyilvános rendezvényen, mint a maratoni futás, ugyanazon a pályán és az olimpiai sportolókkal azonos feltételek mellett" – olvasható a szervezőbizottság közleményében.

A szervezők szeretnék lehetővé tenni bárki számára, hogy „szintektől függetlenül éljen az olimpiai játékok egyedülálló élményével”.

A 2024-es olimpia vezetői jelenleg a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a nemzetközi szövetségekkel tanulmányozzák annak a lehetőségét, hogy a játékok részeként más eseményeket is megnyithassanak a nagyközönségnek.

 

Paris 2024 on Twitter

Pour la première fois de l'histoire de l'Olympisme, #Paris2024 vous permettra de courir le #Marathon le même jour, dans les mêmes conditions que vos athlètes Olympiques. Une expérience unique dans une vie qui vous marquera !



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik