NS Hosszabbítás: Pars Krisztián még vb-aranyról álmodik

Vágólapra másolva!
2019.01.18. 19:16
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk!

Pars Krisztián még vb-aranyról álmodikPars Krisztián még vb-aranyról álmodik

Olimpiai aranyérmes, Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes. Szó szerint óriási egyéniség. Csaknem egy évtizedig a magyar atlétika „kirakatembere” volt, csak tőle várhattunk érmet a soros világversenyen. Harminchat évesen, számtalan sérülésen és tiltott szer használata miatti eltiltáson csaknem túl építi fel újra önmagát – szó szerint, hiszen a renoméján kívül a mozgását, az izomzatát is fel kell építenie. De nem aggódik, már a visszatérését jelentő versenyen világbajnoki szintet dobna. A dohai szabadtéri világbajnokságon aztán megszerezné az egyetlen aranyérmet, amely az ő gyűjteményéből és a magyar atlétika történetéből is hiányzik.

A nagy dobásai mellett az elkövetett hülyeségeiről is őszintén beszélő Pars Krisztiánt Szombathelyen látogattuk meg – Vincze Szabolcs és Szabó Miklós interjúját a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében olvashatják.

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy...

...miként lett a délszláv háború tragédiáját magába záró kecskepásztor fiúcskából a világ legjobb futballistája? Új sorozatunk főszereplője Luka Modric, 2018 aranylabdásáról Csillag Péter írt.
...mi köze Albánia nemzeti hősének a Buzánszky Jenő indította mozgalomhoz? Lorik Canával Szöllősi György beszélgetett futballról, nemzeti ügyről, ovifociról, alapítványról.
...mit csinál egy törékeny magyar lány a norvég vadon harcedzett kutyaszánhajtói között? Az egyik leghíresebb északi versenyről Bálint Mátyás írt riportot.
...min gondolkodik csatárként a felezővonalnál álldogálva a Zelk Zoltán-díjas költő? Sajó Lászlóval Csillag Péter beszélgetett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik