Létesítmény: új futókör a hegyvidéken, új pályacsúccsal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 17:49
A Hegyvidék harmadik, gumiborítású futópályáját adták át kedden Budapesten, a Gesztenyés kertben, amit azonnal tesztelt a gátfutó Baji Balázs is.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Földi Imre)

A Városmajorban és a Normafán már meglévők után a BAH-csomópont szomszédságában, a MOM Park mellett lévő Gesztenyés kertben is új, gumiborítású futópályát adott át Budapesten a Hegyvidéki Önkormányzat, ráadásul illusztris vendégek jelenlétében.

Pokorni Zoltán polgármester, Váczi János alpolgármester és Buranits Ildikó, a MOM Sport ügyvezetője mellett részt vett az avatáson három atlétikai országos bajnok, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, akit a 2017-es év férfi sportolójának választottak, az egykori középtávfutó Knipl István, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, illetve a volt távolugró Szalma László, aki ma a Testnevelési Egyetem Atlétika tanszékét vezeti.

Az öntött gumi felhasználásával készült pálya 386 méter hosszú, amelyen100 méterenként felfestések jelzik a megtett távot, szegélyekkel együtt százötven centiméter széles, valamint két centiméter vastag ütéscsillapító réteg és egy centis kopóréteg is van rajta. A felület teljesen vízáteresztő, kíméli az ízületeket, a színe sárgásbarna, ami csak azért érdekes, mert ezt a lakók szavazták meg a kék és a piros előtt.

Az ünnepi beszédek után a futókört a Budai Középiskola tanulói avatták fel közös futással. Az eseményen részt vett a TFSE kétszeres fedett pályás országos bajnok futója, Együd Máté is, akinek különleges feladata volt, mégpedig a pályacsúcs felállítása. A 22 éves futó egyéni csúcsa négyszáz méteren 48.06, a Gesztenyés kertben átadott pályán 53.62 másodperc alatt futott végig, amit most már lehetősége van bárkinek megdönteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik