Laureus-díj: Bolt és Ennis kapta a „sportolói Oscart”

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 10:56
null
Bolt már pózolhatott a Laureus-díjjal – most nem személyesen vette át (Fotó: Action Images, archív)
A férfiaknál a jamaicai sprinterklasszis Usain Bolt, míg a nőknél Jessica Ennis brit hétpróbázó nyerte a sportolói Oscar-díjnak tartott Laureus-díjat.

 

A 26 éves, 2009-ben és 2010-ben is győztes Bolt – aki csak hologramként „volt jelen” hétfőn a Rio de Janeiróban tartott ünnepségen – azzal érdemelte ki az elismerést, hogy tavaly a két sprintszámban, illetve a jamaicai váltó tagjaként 4x100-on is megvédte a címét a londoni olimpián. A hölgyeknél Ennis ugyancsak ötkarikás aranyérmével szolgált rá a díjra.

A csapatoknál a Ryder-kupán győztes európai golfválogatott kapta az elismerést, míg Michael Phelps amerikai úszófenomén – aki szemüvegben, szakállasan érkezett – különdíjat vett át összesen 22 olimpiai érmének elismeréseképpen.

Az év visszatérője Felix Sánchez dominikai atléta lett, aki 2004 után ismét ötkarikás aranyat szerzett 400 gáton, a legjobb extrémsportolónak járó szobrocskát pedig az osztrák Felix Baumgartner vette át, aki tavaly 39 kilométeres rekordmagasságból hajtott végre ejtőernyős ugrást.

A legjobbakról a Laureus Sportakadémia 47 tagja döntött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik