A szervezők keddi tájékoztatása szerint a többszörös ifjúsági Európa-bajnok Gárdonyi előtt az immár kilencszeres junior világbajnok svájci Simona Abersold nyert (15:35 perc), második helyen pedig cseh Tereza Janosiková (16:01) végzett. A Hegyvidék SE MOM tájfutója 16:37 perc alatt ért célba.

A férfiak között - hihetetlenül szoros versenyben - a német Colin Kolbe győzött (15:48 perc), a második a brit Matthew Fellbaum (15:56) lett. A harmadik helyen holtverseny alakult ki: egyaránt 15:57 percet futott a finn Otto Kaario és a hétfői győztes, a norvég Kasper Fosser. Nyolcadik helyével a magyarok legjobbja, az Egri Spartacus válogatottja, Bárány Tamás (16:20) volt.

A Kecskemét belvárosában már-már kánikulai melegben megrendezett sprintversenyen a nők légvonalban 3.7 kilométeres, 21 ellenőrzőpontos, a férfiak 4.1 kilométeres, 24 ellenőrzőpontos pályát teljesítettek.

A szerdai szünnap után csütörtökön lesz a következő szám, a középtáv selejtezője, majd pénteken a döntője, mindkettő Bócsa mellett. A junior tájfutó-vb szombaton Tázlár térségében fejeződik be, a háromtagú váltók viadalával.

A junior vb-n nemenként három-három egyéni számban és váltóban versenyez ezen a héten Bács-Kiskun megyei erdőkben, valamint Kecskeméten 37 ország 330, legfeljebb húszéves versenyzője.